onsdag 30 mars 2011

Akta er för HJÄLPFONDEN!!!

För några dagar sen fick jag ett samtal av en man som ringde från företaget Hjälpfonden. De samlade in pengar för att bidra till forskningen mot diabetes och cancer sa han. Mannen gjorde inte så stora försök till att pressa mig på pengar vilket jag uppskattar (avskyr påstridiga människor). Men han lät så frånvarande, tuggade på något samtidigt så jag knappt kunde höra honom och dessutom hade jag aldrig hört talas om namnet tidigare. Men, eftersom vi har både diabetes och cancer i familjen (mamma diabetes, pappa cancer) föll jag som en fura och sa ja till att skänka lite pengar. I veckan kom inbetalningskortet och när jag nu skulle betala började jag fundera lite. Med tanke på alla penga-tjuvar och svindlare det finns bör jag nog kolla upp detta lite först. När jag sen sökte på google kom många träffar upp: www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_710789.svd www.ssdf.nu/tidningen/artikel.php?id=394 www.metro.se/se/article/2007/02/05/06/135723... soffpotatisen.blogspot.com/2007/02/hjlpfonden... www.aftonbladet.se/nyheter/article1512158.ab Ja, som ni ser är de inte lika helylle som de utger sig för att vara!!! Så en varning till er därute om Hjälpfonden ringer till er!

lördag 26 mars 2011

HELDAG PÅ SPA :D

Precis som rubriken säger, har vi varit iväg en heldag på Ystad Spa http://www.ystadspa.se/. Vi är då MorPersson, Marie, Fanny och jag :D Vi har börjat en tradition med att vi tjejer sticker iväg på en sådan här dag en gång om året och tja, det känns inte som en uppoffring precis :P

Vi började med frukostbuffé och mums, det var farligt!! Hur mycket gott som helst! :P Sen gick vi in och bytte om till våra morgonrockar och tofflor, söta till tusen!!! :D


Ovan är ett av relax-rummen, men de ligger rum i rum med bubbelpolerna så vi valde det andra relax-rummet. Först bubblade Fanny och jag en stund. Blev dock så varma och trötta att vi fick sitta och vila en stund. Lagom utvilade blev vi sedan inkallade på våra första behandlingar och för mig blev det delkroppsmassage (En mjuk och avstressande massagebehandling som i efterhand går över i en mer djupgående och behandlande form. Den utmärkta behandlingen för dig som har trötta och utarbetade muskler i t.ex. nacke, axlar och rygg.). Eftersom jag har bry med ryggen tog hon det lugnt med ryggen men mina axlar och min nacke, ja där gick hon lös. Ja herregud!! En skön smärta på ett helknäppt sätt!! Det blev en paus för lite lunch och när vi gick igenom entrén för att komma till restaurangen kom det in en hel drös med fina pågar. Jag gissar på ett fotbollslag och tja, jag frågade några av killarna om inte jag kunde få hänga med dem istället :D (kom ihåg, jag var bara iklädd min morgonrock). Fick några leende tillbaka och även en kommentar "Ojojojoj ;)" Dock var jag ganska hungrig så jag dissade pågarna och hängde med töserna till restaurangen istället :P Efter lunch hade jag gott om tid för mer avkoppling. Precis vad jag behövde och sedan fick jag min andra behandling, Moor-mud lerinpackning (en varm helkroppsinpackning med naturlig lera rik på mineraler. Även en ansiktsrengöring, lermask och en avstressande ansiktsmassage ges. Avslutas med en mjukgörande bodyspray.) Ja, det var verkligen lika härligt som det låter!! Allting avslutades med en sen eftermiddagsfika och vi rullade därefter hemåt. MEN, dagen var inte slut där. När vi kom hem till Trelleborg samlades vi alla (nu fick grabbarna oxå vara med) för pappas födelsedagsmiddag. En mycket, mycket härlig kväll med min älskade familj!!! :D

onsdag 23 mars 2011

Paket till mig :)

Tjooohoooooo!!! Idag kom det ett STOOORT paket till mig med posten, vad måne det vara?? ;) Jo, de var ju så klart mina kaffe-kapslar till min Nespresso samt en ny fin låda som jag kan ha kapslarna i. Nu måste jag få hit någon som jag kan få bjuda på kaffe. Någon som är intresserad? ;)
I väntan på sällskap så tar jag mig en latte :P *slurp*

söndag 13 mars 2011

Tignes, Frankrike

VILKEN UNDERBAR SEMESTER!!!!!
Resan ner var lite dryg eftersom vi startade ganska sent, men det flöt på väldigt smidigt ändå. När vi kom fram till Tignes var klockan runt midnatt så bums i säng. Dock på morgonen fick vi oss en VÄLDIGT fin överraskning när vi öppnade gardinerna, kolla in vilken härlig utsikt vi hade från vår balkong!!!!!! På med skidkläderna och snabbt ner för att få tag på våra skidor. När vi satt i första liften upp, började det pirra i magen och snart, snart var det dags för säsongens första åk, wiiiiiii :)
Vi hade verkligen den bästa turen när det gäller vädret!! Vecka 8 snöade det massor. Vecka 9 var det si så där med vädret, lite lagom med snö, lite lagom med sol. Så, när vi kom vecka 10 var det den bästa snön med STRÅLANDE SOLSKEN VARJE DAG!!!!!
Som jag sa till Marie vid flertalet ggr,
"De hääär e liiiiiiiivet!!" :D
Tignes är verkligen en alp-by och som ni kan se på bilderna, är det massor med snö även nere i byn.
Tignes ligger visserligen på 2100 möh :)
Ena dagen åkte vi upp på glaciären och då befann vi oss på 3500 möh cirkus. Och helt plötsligt kunde man se ÖVER topparna :) Jag tror inte jag behöver säga så mycket utan bilden och filmen nedan säger det mesta :D
Bilden längst ner till höger här precis ovan, det var där vi åkte nerför :)
Och så klart behöver man fylla på vätskekontot med jämna mellanrum och på bilden nedan sitter vi på vårt favo-hak i backen där jag blev buddy-buddy med herren i baren. Det började med att jag frågade honom hur man beställde två latte på franska och sen fortsatte det från där. I slutet när jag kom in löd det som följande:
Bonjour! Ce va? Deux café au lait si vou plé :)
Sicken mästare jag är :D
På klippet nedan kan ni se mig komma sist, ensam i backen till höger (Vit jacka och rosa byxor)
Nere i stan hade de en lokal markand två gånger i veckan och på torsdagen passade vi på att handla lite :)

Det blev ost, fransk nougat, solbrillor, fikonmarmelad, kex och så klart skumpan som Marie hade lovat mig. Vi åt och åt och åt, ja herregud så gott det var!!! Ni vet hur man brukar säga "Ät till ni skäms" Well.... Vi åt upp rubb och stubb så vi behövde inte skämmas :P Kanske därför det fortsatte att vara så fint väder ;)


Precis som förra året var vi med på resebolagets picnic i backen. I år reste vi med Langley och de hade dukat upp så fint som ni kan se nedan .
Gott om mat och återigen, UNDERBART väder! Dock hade de inga lekar eller trubadur som vi hade förra året, men det var mysigt ändå!!

Så för att summera denna resa har den varit UNDERBART LJUVLIGT AVKOPPLANDE med fantastiskt sällskap av syster yster Marie, god mat varje dag (har nog aldrig ätit så mycket på en skidresa!!! tihi) och mycket bra åk i backarna.
Jag är helnöjd!!!!! :D

P.s Har visserligen lyckats skada ryggen så nu är det till att ligga hemma och kurera! Stoppa i mig lite piller och om inte de funkar kör jag på mormors hus-kur, en wiskey tihi

lördag 5 mars 2011

SEMESTER

Nu äntligen är det dags för semester, och inte vilken semester som helst. Det är dags för SKIDSEMESTER :D
Nu sticker jag iväg till Tignes, Frankrike i en vecka och har de gött :D
Vi ses om en vecka =)
BYE BYE!!

P.s Emma, jag ska ta med en flaska solsken till dig ;)

fredag 4 mars 2011

Nybakta gifflar

Med skinka och mjukost, mums :-P

onsdag 2 mars 2011

Nytt gym

Då har jag bytt gym och nu är jag tillbaka på Sport Club Oasen. Jag fick nog av allt trams och klödd på det gamla och ännu bättre, nu kan jag få träna med Jenny igen :D:D:D:D Magmusklerna är vi duktiga på att träna, så som vi skrattar :D

Jag var på Jimmys BodyPump i måndags och ja.... det var länge sen jag körde bodypump kan jag säga. Och jag visste att jag var svag i överkroppen eftersom jag har fokuserat min träning på benen inför skidresan (3 dagar kvar :P), men att jag var SÅ HÄR svag i överkroppen, ja det var totalt pinsamt!! Så uppläget av träning när jag kommer hem ska definitivt ändras!!! :)
Nu blir det inte mer träning denna veckan, känner att mina ben måste få lite vila. Kommer att bli fullt ös nästa vecka :D Nu kan jag höra hur soffan ropar på mig så tjingeling, hörs sen ;)