söndag 26 februari 2012

Min helg!

Ja... jo... och så var det ju MIN helg denna helgen....
1/ Det blev ingen combat igår (TYVÄRR!!!) utan istället var jag hemma hos pappa och hjälpte honom måla om deras blivande walk-in-closet. Så nu kan jag allt om maskering, grunda, rulla, lister, karmar, färg, rullar etc Blir lite sugen på att måla om sovrummet.... hum... det funderar vi inte på nu :P
2/ Igårkväll hade vi möhippa för min älskade EmmaFemma och det har jag ju knappast kunnat skriva om här på bloggen. Hade verkligen förstört det roliga!! Så igår rullade jag återigen till Bara och smög in hos Åsa där vi alla hade samlats för att överraska en intet ont anande Emma. Tyvärr har jag inga bilder/videos då min X10 har bestämt sig för att krascha och jag kan inte hitta min kamera (sååå typiskt!!) Norpade dock en bild på Emma & Elin från FB ;)
Det blev en riktigt lyckad kväll och det var SUPERTREVLIGT!!! Lyckligtvis hade vi endast 15meters promenad hem när vi vid 4tiden i morse rullade hemåt. Magnus hade varit gullig och bäddat till mig så det var bara att krypa ner och ännu bättre, imorse körde han och handlade bullar till oss ;) Thank you Magnus <3
Men resten av dagen blir det verkligen vila :) Jag har ytterligare ett litet (hemligt) projekt som jag ska jobba lite med idag, men det är långt ifrån betungande. Så nästa helg gör jag ett nytt försök på en "egen-helg" :D
PUSS

fredag 24 februari 2012

Prinsessa och IW

Ja då har vi fått en ny prinsessa :D Jag tycker faktiskt detta är riktigt roligt! Jag gillar kungahuset och gläds åt Victoria & Daniel. Grattis till er!!
Och hur firar vi då det?? Jag vet inte om jag vågar erkänna, men det blev banemej en semla idag med haha Jag är svag, I KNOW, men nu e de slut!!! Planen var spining på kvällen med Jenny, men hon hade rullat iväg till Ullared och jag... ja det blev helt enkelt ingen spining. Cajsa hoppade in och körde, men jag var så inställd på Jenny att jag förlorade ALL motivation. I need my Jenny!!!! Så efter öronakupunkturen körde jag hem.
Ja just det, det har jag glömt berätta. Sömnproblemen sitter fortfarande i sen i höstas och nu har jag blivit skickad på just öronakupunktur. Jag trodde inte det skulle hjälpa plus min enorma fobi för nålar har ju knappast hjälpt. MEN!!! Men jo, det är värt dom sticken för 2-3 nätter efter sover jag MYCKET bättre och det är såååå skönt att få vakna och känna mig utvilad!!! Så jag kan verkligen rekommendera det till er alla :D
Så ja, spiningen blev inte av och jag hade ganska mycket dåligt samvete imorse. Så, efter jobb och några ärenden i stora staden (Malmö haha) drog jag ner till city och körde ett IW pass. IW.... ännu ett nytt pass som jag får förklara för er som inte vet. IW står för Indoor walking och det jag kör är på crosstrainern. Jag kör med Katarina för där har vi ett energipaket som kan driva en att köra hårdare än man trodde var möjligt!!!
Liten snabb video:
MEN NU ÄR DET HELG OCH DET ÄR VILA SOM STÅR PÅ SCHEMAT!!!

onsdag 22 februari 2012

Fettisdagen + hardcore!

Onyttigt, onyttigt, onyttigt men ack SÅ GOTT!!!!! :P Jag är ju svag för denna mumsiga frestelse så givetvis blev det en semla igår!! Och ska jag vara ärlig så blev det en idag med haha Dock är jag inte så förtjust i mandelmassa så jag har istället skivad banan under grädden. Friskt och gott, kan varmt rekommenderas!

Men för att njuta med "gott samvete", måste man jobba därefter! Idag var en riktigt bra dag på jobb då min "ordinarie vikarie" Sarah kom tillbaka och äntligen kan jag få andas ut igen. Du har varit SAKNAD SARAH!!!! :) Så det var med lätta steg jag trippade upp till gymet och körde först ett CX-30 pass med Andreas följt av BP med Jimmy. Som jag berättade tidigare har jag ökat vikten på vissa muskelgrupper och jag kan stolt säga att jag körde samma idag. Det blev däremot inga triceps pushups (min akilleshäl) vilket på sätt och viss var en lättnad, men samtidigt är det den jag behöver jobba mest med.
Otroligt nog kände jag att det fanns mer krut kvar i kroppen, så jag gjorde min Sh'bam debut med Jimmi idag.
Vad är då Sh'bam??? Ja det enklaste (och förhoppningsvis mest inspirerande) sättet att visa är med denna video :D

Jimmi är enorm på att inspirera och jag hade riktigt roligt!! Helt klart något jag kan tänka mig att köra igen som omväxling :D

Men tre pass på raken tog verkligen musten ur mig. Kanske inget jag kan rekommendera att man kör varje vecka, men ibland är det skönt att verkligen tömma ut allt man har!! Efteråt satt Jenny, jag, Jimmy och Jimmi i sofforna och varvade ner med proteindrinkar och jidder. Och det är precis detta jag menar som gör mig glad. Gemenskapen, förståelsen och glädjen över träning och hur vi peppar varandra att fortsätta. För att inte nämna den delade glädjen när man lyckas :D De e gött de ;)

måndag 20 februari 2012

Jag känner mig grym!!

Ja dock inte i morse när linserna klyddade, gammal buss så jag inte kunde sova, klydd på jobb, vikarie, frustration... Men sen kom jag till gymet, och då smällde det!! Körde först ett CX-30 pass och för er som undrar är det ett 30 min pass av personlig träning samtidigt som man tränar i grupp. Man arbetar med musklerna som håller samman både över - och underkropp, tightar till magen samt att man bygga upp sin funktionella styrka och förhindrar skador. Tufft, intensivt och roligt. Ska bli kul och se om det kan bli lite synliga resultat senare!
Här är en lite teaser :)
Men bara en halvtimme räckte inte så jag körde ett BodyPump pass oxå. Och vad är då BP?? Bodypump är styrketräning där man tränar igenom hela kroppen. I BP förbättrar man sin styrkan, sitt skelettet och hälsan. Man kan förbränna ungefär 600 kalorier per BP-pass.
Så klart ska ni få en lite titt på detta med men jag får inte rätt på inbäddningen av klippet. Orkar inte klydda så jag lägger BP-videon som ett eget inlägg nedan, ta en titt :)
Idag ökade jag lite vikter på en hel del av låtarna och vid ett tillfälle trodde jag att triceps skulle hoppa ut ur armen. Jösses vad det brände!! Jag var HELT slut i armarna efteråt (hade problem att tvätta håret!!) Men de e gött, nu vet jag att jag banemej har gett allt idag!!
Jag pratade lite med Malin efteråt om att ev skaffa en PT. Micke finns så jag ska prata med honom och se vad som finns. Men nu sitter jag och njuter av min kvällsmat, speciellt hallonsmoothien och ikväll kommer jag att sova gott!!

Jag är grym!!!! :D

BodyPump

söndag 19 februari 2012

Ny blogg i listan :)

Då har det kommit till en ny blogg i min lista för "Andra intressanta bloggar". Mikael har godkänt att jag länkar hans AldrigVila så ta en titt :) Grym PT från Sthlm!!

Balsam för själen med bästevännen!

Igår var det då ÄNTLIGEN dags för helg med min älskade EmmaFemma!! (Jag vet du älskar mitt smeknamn haha) Lördagen började med ett grymt pass på gymet följt av en låååång sköööön dusch!! Svidade om och begav mig mot Malmö för några ärende och sedan vidare mot Bara. Såklart när jag och Emma ska träffas bestämmer vi en plats och båda två tänker olika hahaha Det är lika roligt varje gång. Jag stod i Bara Centrum vid hållplatsen och Emma vid Klågerups station :D De e bara så vi e :) Iväg och hämta lite mumsig thai-mat (kycklingspett i jordnötssås med nudlar, I LOVE!!)
Hemma igen korkade vi upp vinet och jiddret kunde börja! När jag är med Emma kan jag vara 100% mig själv och Emma förstår mig bättre än jag själv gör ibland!! I love you babe, det vet du!!!
När vi senare drog igång dumburken var det dags för Melodifestivalen. Emma uppdaterade mig vad som hänt under de två första programmen och efter att ha sett gårdagens program kan jag knappast påstå att jag blev imponerad. Ranelid.... ja jag vet inte ens vad jag ska säga!!! Kan bara skratta!!!!
Gårdagens startfält

För att återhämta oss korkade vi upp en till vinflaska och drog sen igång The Proposal. En av mina favofilmer :) Plus att Ryans 6-pack är ju inte helt fel ;)
När vi bäddade till mig var Emma sååå generös och gav mig ett MFF-örngott. Det MÅSTE vara anledningen till att jag är öm i ryggen idag ;) Eller vad tror ni?!?!
TACK EMMA FÖR EN UNDERBAR KVÄLL, DET VAR VERKLIGEN BALSAM FÖR SJÄLEN!!! LOVE YOU LOTS!!!

Träning

Att träna är något som jag alltid har gjort, ibland flera dagar i veckan, ibland färre. Under våren 2011 tog jag tag i mig själv ordentligt och med bättre kost och träning gick jag ner 12kg och jag mådde så sjukt bra!! Jag var nöjd med min kropp till 100% (vilket jag inte har varit på många år) och jag kände mig grym på gymet.
Under hösten blev det sen för mycket av allt och som ni vet har jag haft det tungt en lång period. Jag fick det påtalat för mig att jag bla tränade för mycket och jag lovade att dra ner på träningen. Sagt och gjort. Tränade kanske 2 ggr i veckan och jag har lyckats hålla min vikt så det är lugnt. Men.... jag ska vara helt ärlig. De senaste 2-3 veckorna har jag börjat träna mer igen och jag har saknat det!!
Det finns en PT (personlig tränare) som heter Mikael på SATS från Stockholm vars blogg jag har följt ganska länge. Han har inspirerat mig till att vilja komma igång igen, på riktigt! Visst det tar "mycket tid" men det måste få vara upp till mig vad jag vill lägga min tid på. Jag är singel. Jag har ingen som sitter hemma och väntar på mig. Träningen ger mig energi och lycka på ett sätt som endast mina träningskompisar förstår. Jag har vissa mål med min träning som jag vill uppnå och det kommer att kräva ett visst åtagande. Så jag hoppas att ni kan stötta mig och förhoppningsvis förstå att detta är vad jag vill! Detta gör mig glad!

Fråga:

HUR ska jag kunna sova med denna kudde???? Emma ska få pryl imorgon ;)

lördag 18 februari 2012

Love my friends!!!!

Igår samlades vi hemma hos Anna för lite gott och äta och så klart Wii :D Riktigt roligt spel :) På bilden är det en hinderbana vi kämpar oss igenom. Eller ja, dom flesta av oss eller hur Jenny haha ;) Grenarna som vi hade när vi spelade Wii Fit behärskade jag ganska bra, men sen kom vi till Super Mario Bros..... ja.... jo..... Kan lätt konstatera att lika grymt bra jag var på Super Mario när jag var yngre, lika grymt dålig var jag igår hahahaha Inte så lätt när man är 4 spelare samtidigt som springer runt. Och det underlättade verkligen inte när jag tittade på Jennys gubbe och försökte styra, dömt att misslyckas :P Men jag fick lite (okej många) extraliv så jag kunde vara med :D Mimmi regerade och guidade mig så gott hon kunde men oj vad jag var klumpig :P Som vi skrattade, är lite öm i mina kinder idag!! Mycket trevlig kväll, tack tjejer!!!! <3
Under kvällen lyckades jag få Anna att lova och hänga med till gymet idag :) Så 9.30 möttes vi på parkeringen och off we went! Jag körde BodyCombat med Jimmy och Anna körde hårt i gymet. Älskar detta pass, man känner verkligen att man lever!!

Varje lördag kl 09.45 på Oasen, det är bara att hänga med!!!

Nu är det dags att packa väskan sen fortsätter helgens äventyr. Det kommer att bli en helg full med skratt, mys, kärlek och riktigt mycket "må-bra"-stunder :D

torsdag 16 februari 2012

Usch!

Igår svepte en lavin in över en öppen pist i Ischgl (Österrike). En svensk man i 50-års åldern sveptes med och hans söner såg allt. Fy så hemskt!! Hur många gånger har man inte själv tänkt när man åkt "Ja men vi åker där det är pistat så är det lugnt!!"
Att folk blir indragna i laviner när dom åker off-pist har man (tyvärr) hört mycket om, men i en öppen pist... Det känns riktigt obehagligt!! Jag lider med familjen och mina tankar går till dom!!!

onsdag 15 februari 2012

Myror i brallan

Idag har det varit möte, efter möte, lunch, möte och nu ska vi ha kvällsplanering på jobb till 19.30.
Jag fungerar inte stillasittandes så här mycket, jag får myror i brallan!! För att inte snacka om segheten i skallen. Tror att en semla är vad min kropp behöver just nu hehe :P Vem vill ha, jag bjuder ;)

tisdag 14 februari 2012

Alla <3 Dag!

Jag hoppas ni har en underbar dag med mycket glädje och kärlek :)
Och för oss singlar har jag ett tips, Dressmans reklam för alla hjärtans dag present ;) mumma haha

måndag 13 februari 2012

Finns det...

...någon mer än jag som vill ha pannkakstårta?? *slurp*

söndag 12 februari 2012

Jag älskar alperna!!


Och nu kanske ni kan förstå charmen ;)

Detta filmade jag när vi hade picnick i backen i Saalbach, en underbar dag och vi fick nya fina vänner. Speciellt bönnerna från Tomelilla hahaha

I år har vi ingen resa bokad eftersom Marie inte visste när hon skulle ha sin stora redovisning för sitt projekt på jobb så vi ska chansa på en sista minuten resa. Sitter och håller koll nu, nästa dagligen haha Inte utan att det kliar i fingrarna :D

lördag 11 februari 2012

Lördagsmys...

...med nybakat bröd och ost & kex. Yummy!!! Och mina fina tulpaner som mamma kom förbi med idag :)

fredag 10 februari 2012

Cool fröken!

Idag när vi skulle ut på gården konstaterar en av mina 5-åriga grabbar
"Du e coolaste fröken i stan!!!"
En annan pojke gav mig igår en puss på pannan när jag hade huvudvärk så jag skulle bli bättre ;-) Mina ungar på jobb e bäst!!!

måndag 6 februari 2012

Och så var det de där med min helg...

...en god vän frågade mig här om dagen hur det går för mig att se till att ha en helg i månaden som MIN helg.... ja... jo... det går väl så där om jag ska vara ärlig...
Jag har så svårt att säga nej och vill så mycket men tiden räcker inte till allt. Jag vill gärna ses som den glada tjejen som alltid ställer upp. Och jag tycker att det har fungerat innan, men uppenbarligen inte eftersom jag gick i väggen i höstas och har haft svårt att återhämta mig sen dess.
Att gå till kurator har hjälpt mig att inse många saker, bla om mig själv. Den hårda sanningen som jag brukar kalla det. Jag tänker för mycket på andra och att jag ska hjälpa andra må bra. Men jag då? Jag måste börja tänka mer på mig själv! För att citera Hans "Du är en vuxen kvinna Lena, du bestämmer till 100% över ditt liv!!!" Så ja, jag får väl se till att göra det lite mer.
Har nu hämtat min almenacka och helgen vecka 8 är MIN helg. Be mig inte om något den helgen, jag är upptagen!!! Upptagen med att må bra och bara vara jag!!

fredag 3 februari 2012

Gabriellas sång...

...eller är det min??

onsdag 1 februari 2012

Marie & Dennis

Growing up as kids we were blessed
To have come from a loving home
Parents that guided and loved us
And never did us wrong
We had a beautiful childhood
Many memories we all hold
We've always had that sibling bond
That's more precious than gold
Now as I'm getting older
I've learnt to appreciate things much more
I'm thankful we love each other
And each one of you I adore
Today I want to say to each of you
I Love You with my whole heart
I'll Love You beyond this lifetime
And my love will never stop