lördag 29 september 2012

Det ska börjas i tid :D

Emma, nu 6 veckor gammal, tar verkligen efter sin mor. Här kan vi inte ligga på latsidan, nä det är lika bra att börja med grunderna. Så Jenny och Emma tränar på jabben inför combat-passet. Dock har Emma så korta armar så hon når inte fram till mammas haka hahaha Kanske tur för mamma Jenny ;))

Frukostmys!

Idag är det min tur att fixa bullar till frukosten åt föräldrarna så upp med tuppen och ner till stan. Inte helt fel för jag fick se en fantastisk soluppgång :))
 
Och sen blev det frukost-mys hemma hos päronen. Var länge sen sist så det blev på något sätt extra mysigt :)
 
Nu ska det hem och lagas mat. Blir en indonesisk gryta som ska få stå och mummsa till sig inför kvällens middag. Men innan dess är det bebis-mys med lilla Emma, sötaste crossfitbebisen ever haha

fredag 28 september 2012

Addition = fredagsfika

Pecannöttsmuffins med Maple Syrap-frosting. I mitt tycke blev dom på tok för söta, men mina kollegor blev eld och lågor och tog med hem till sina sambos. Tar det som ett gott tecken ;))

torsdag 27 september 2012

Problem!

Jag vill ha ett par stövlar utan klack, jag är ju redan
så pass lång och vill inte bli längre.
 
 
Meeeen detta har visat sig vara ett större problem än vad jag trodde :((
Hittar bara med klack, börjar bli lite frustrerad!!!!!
 
Fast dessa är ju snygga!

onsdag 26 september 2012

UTFLYKT!!!

Idag var det då äntligen dags för vår stora utflykt till Lund med ungarna på jobb. Och ännu "häftigare", vi skulle åka tåg!! Det krävs inte mycket för att göra vissa barn glada :D
Vårt mål var Kulturen och deras Alfons Åberg lek-utställning för att fira Alfons 40 år. De har byggt upp flera olika miljöer som finns med i böckerna sen var det fritt fram för barnen att springa runt och leka. Först blev ungarna sjövilda, det var så mycket intryck och miljöer som de kände igen som "faktiskt finns med i boken fröken!!!" :))
Hemma i Alfons kök står farmor och välkomnar barnen. Kan det vara Alfons pappas ben som dinglar från fåtöljen? Eller är det fröken Henrik? ;)
 Alfons och Lillkillen hänger vid helikoptern
 Och Milla välkomnade oss upp i trädkojan

Men något av det roligaste var faster Fiffis garderob där barnen fick klä ut sig :))
 
Min favorithörna var dock läshörnan där ALLA Alfonsböckerna låg. Finns faktiskt några som jag inte läst så jag agerade Sago-tant och läste den ena boken efter den andre. Helmysigt :))

tisdag 25 september 2012

Hjärntvättning!

Min bror har hjärntvättat min brorson kraftigt hahaha Jag tror det är dags för faster Lena att lära Liam "pii för Djurgården" tihi


måndag 24 september 2012

Våffeltårta med dulce de leche, banan och jordnötter

(klicka på bilden för att se den i större format)
Jag bara måste dela med mig av ett recept. Hittade detta i Hemköps månadstidning "Salt & Peppar" och jag längtar till våffeldagen, då blir det om nom nom. Eller kan jag hålla mig så länge??? Jag har ju fredagsfika på jobb på fredag.... hum..... what to do?? ;))

Fråga!

Jag skulle vilja köpa nytt toalock men har ett problem, jag vet inte vilket som passar. Jag köpte ett som gjorde reklam för att "passa alla modeller", men såklart passade det inte min toalett.
Jag hittade denna stämpel på toaletten och undrar nu, är detta något som jag kan visa i affären (ex Bauhaus) så jag får rätt lock?!?!?!?

söndag 23 september 2012

Ups!

Hahaha detta är så typiskt mig!! Jag vaknade, åt frukost, pysslade lite på nätet, satte igång och röjde i köket (till och med putsade fönstret haha) och kände mig så fruktansvärt snabb och effektiv, klockan är ju bara 10.40.
Magen började kurra men jag sa till mig själv att det är på tok för tidigt för lunch, lika bra att fortsätta städa. Men, ja... jo.... klockan i hallen har då stannat!!! Klockan är över TVÅ!!! Jösses jösses, kan det bli en mer typisk Lena-grej :D Så fram med lunchen och nu är jag mätt och nöjd! Nästa projekt, bytta batteri i klockan hahaha

GI-kokbok

Är det någon som kör GI som vill ha en kokbok?? Du får den gratis!! :D

Taadaa!!

Hälften av böckerna ligger nu i en påse som ska skänkas till loppis och kvar i mitt skåp finns de böcker jag faktiskt använder/ska använda ;)
Som ni kan se är halva mat och den andra halvan visar ett av mina stor intresse nämligen bakning :D

Ja, jo, jag är nog en samlare!!

Några vänner poängterade för en tid sen att jag har VÄLDIGT mycket saker i mitt hem. Visst tänkte jag, men det är ju faktiskt saker jag behöver eller sådant som är bra att ha. Men idag när jag låååångt ifrån fick plats med alla mina kokböcker tänkte jag för mig själv, "Jag behöver verkligen inte alla dessa!!!" Så nu ska det rensas. Mitt mål är att halvera mängden, wish me luck!!!

lördag 22 september 2012

Lena + nässpray = sant

Nässpray åh nässpray, du älskade nässpray!! En natt utan dig är en natt i förtvivlan och ångest! Du ger mig fria luftvägar och en lugn sömn, åh du älskade nässpray!!!

onsdag 19 september 2012

Förkylning = glass

Fördelen med att vara sjuk är att det finns
INGA motargument till varför jag inte ska få äta glass till kvällsmat ;)

Pensionärinvasion

Idag på min rast när jag skulle ner till Apoteket för diverse medikament för min förkylning, blev jag mycket förvånad då Kronprins-torget var invaderat av x antal pensionärer. Jag kunde inte hjälpa det men min nyfikenhet tog över och jag var tvungen att spana in vad som pågick.
 
Hör och häpna, det var gratis service och underhåll på rullatorer!!! :D Jag fick bita mig i tungan både en och två gånger för att inte börja skratta. Och det säger jag med all värme i mitt hjärta! Dom var så söta när dom satt där så fint och väntade på sin tur, riktiga små mofflor ;))

onsdag 12 september 2012

Enkel kvällsmat :))

Jag får ofta höra när jag lägger upp bilder på kvällsmat här på bloggen att det ser så gott ut, men "vem orkar"?? Alla orkar, det är SÅ LÄTT!!!
Nu ska jag visa er :))
 
Ingredienser:
Bröd, sallad, keso, skinka, tomat, müsli, blåbärssoppa och vanligt vatten i kranen.
Att plocka fram, göra iordning, fotografera till er ;) samt plocka undan tog detta mig knappt 6 minuter. Så alla orkar, det gäller bara att handla hem maten :D
Smaklig måltid

Bodypump, release 83

Ja jösses vilket ÖS det var ikväll! Helt klart ser ni här de tre bästa instruktörerna som ikväll bjöd på en rejäll show. Det kommer att bli tre härliga månader framåt nu :))

Och så var det dessa köer....

Idag släppte mina kollegor mig 10min tidigare för att jag i lugn och ro skulle hinna till kvällens cxworx-pass. Men.... lagom till jag kommer till Trelleborg så är det, återigen, världens kö!!! Måtte ringlinjen bli klart snart så det blir lite avlastning för detta är inte klokt. Snillet som kom på att en motorväg ska avslutas med en lång, enfilig väg borde få en däng i skallen så saker och ting sätter sig på rätt plats igen!!
Dock så kommer jag att vara i god tid till kvällens body pump och ikväll är det dags för release 83 (den vi fick testa i Stockholm) Jimmy, Jimmi och Jenny ska alla tre leda så ikväll kommer det att bli grymt ös :D LET'S DO THIS!!!!

Vem kom egentligen på ordet Hen?

Karl Alfred vet vad han gör!

söndag 9 september 2012

Stockholm igen :)

 
Återigen har jag spenderat helgen i Stockholm och denna gången var det tillsammans med Lars :) Oskar, David och Nisse har alla fyllt 30 år så de slog ihop till en hejdundrande 90års fest! (Bilden på oss fyra (som är ett montage, mitt huvud är dittplacerat) var mitt kort till bordsplaceringen. Alla gäster, över 100pers, hade sitt eget. Riktigt häftig idé!!)
Men helgen började inte så smidigt. Tror det räcker att jag säger SJ så bör det räcka. Med lite mer förklaring så kan jag säga att vår sträcka Lund-Sthlm även denna dag innebar byten i Hässleholm, Älmhult och Alvesta. Klydd klydd men vi blev "bara" en timme sena. Väl framme möte vi upp med David och Linn för lunch och vi hamnade på en underbar uteservering där solen skeeeeen, ljuvligt. Och till höger om oss satt Tomas Brolin till pojkarnas förtjusning ;)

Till kvällen var det dags för den stora festen! Grabbarna hade ordnat så vi var på Riddarhuset, helt fantastisk byggnad! Ljuvligt god mat, underbart sällskap, fina/roliga/helt galna tal som avrundades med dans in på småtimmarna. Mina tår var så öma i slutet men det stoppade inte mig. Båda mina och Stinas skor rök sen dansade vi vidare :D

Tyvärr har min mage bråkat med mig idag så en lugn skön lunch på Vapiano med Oskar & Emilia, David & Linn och Lars (som verkligen har tagit hand om mig idag!!) och nu rullar vi hemåt mot Skåneland. Men en sak har SJ rätt på ;)



torsdag 6 september 2012

ÄNTLIGEN!!!

Yes, yes, yes, äntligen har min arbetsplats gått över till ekologisk mjölk. Nu fortsätter jag kämpa för ekologiskt smör, ägg från frigående höns samt svenskt kött. We'll get there :D

söndag 2 september 2012

Fika deluxe ;)

I väntan på vår flight (som är lite försenad)
Mums, mums, mums!!!

Sveriges godaste muffins

Nu är väskorna packade och vi ska bege oss ut till Arlanda. Men vi hittade "Muffins Fabriken" (www.muffins.se) precis runt hörnan där vi bor och tydligen ska dom ha Sveriges godaste muffins. Så självklart passade vi på att handla med oss som vi kan äta under hemfärden :P
Tack för denna helg Stockholm, vi ses om en vecka :))

lördag 1 september 2012

Grit Strength och CXWORX


Jisses vilken dag!!! Utmattning har nu fått en ny innebörd för mig men samtidigt känns det helt okej. Visst, det har varit en påfrestning för kroppen och under sista passet (cxworx) var det lite svårare att pusch mig själv att ge mer (för det fanns helt enkelt inte mer att ge), men ändå kan jag redan nu säga att jag vill upp igen nästa år och vara med. Alla är så glada, så vänliga och så spralliga haha Instruktörerna (speciellt Dan och Susanne) är så taggade och laddade att man kan inget annat än bli smittad och hänga med i svängarna =))
Men ha de sagt, är det lika skönt att berätta att jag nu sitter (rättelse, ligger halvdöd) på soffan i rummet och väntar på min tur i duschen :) Duscha, VILA och sen ska vi ut och äta något gott med Jimmy och Jimmi. Sen senare ikväll har Les Milles fest för alla deltagare på Ambassadeur på Kungsgatan så då ska vi rocka loss igen =)) En underbar dag helt enkelt!

Body Pump - Release 83

Dagens tredje pass, en gammal härlig body pump. Dock inget gammalt här för nu kör vi den nyaste releasen, superkul! Tror jag använd det ordet innan men ja jösses. Det bara sprutar endorfin hahaha =))

Body Combat Education

Dags för välförtjänt vila och nu slår vi två flugor i en smäll. Utbildning och djupare genomgång om just body combat och vi passar på att käka lunch samtidigt. Dan Cohen är helt fantastisk, vilken inspiratör!!!

CXWORX Relese 8

Jag har nog aldrig varit med om så här många vältränade människor tillsammans, det är sjukt häftigt :)Trång som tusan men alla ler och hjälper varandra, helt underbart! =))

Body Combat - Release 53

Hubba hubba hubba, vilket ÖS!!! Nya releasen har fantastiska låtar, grymt ös, sjuka övningar och träningsvärken är redan utlovad hahaha
 

 

 


Detta är galet roligt och nu fortsätter vi med Grit/cxworx inne på hovet =))

Super Saturday - Combat

Först ut på schemat är Body Combat. Nu ska vi verkligen väcka kroppen =))