tisdag 30 oktober 2012

Godmorgon!!

Visst är det en härlig känsla när man vaknar innan larmet ringer och man känner sig utvilad!?!
Idag mår jag oförskämt bra! Visst det är kallt, mörkt och ruggigt ute men så skönt det äntligen är att få ta på sig varma mysiga vinterjacka (jag tycker verkligen om min vinterjacka!!) och innan frukosten plockade jag fram min mysiga mössa (den gråa som får mig att se ut som rumpnissarna tihi)
Jag har även massor med vardagsmys inplanerat med mina nära & kära vilket helt klart ger mig extra energi :) Jag mår toppen och jag hoppas att även du gör det! Ha en ljuvligt fin dag min vän, idag finns bara idag! <3

måndag 29 oktober 2012

Pendla!




Visst e de kul att pendla!! Tänk er närheten, ömheten, respekten, goda viljan och framförallt det eminenta sällskapet man får ta del av. Så mycket man missar om man kör bil. Där sitter man i ensamhet, ingen att prata med, ingen som trycker mot dig och visar närhet/omtanke, ingen som pratar och himlar med ögonen (tror det kallas flörtar). Ja tacka vet jag pendeln, vad vore livet utan denna dagliga upplevelse!!!

Före / Efter

Då var det dags att förvandla gymparummet till spökgrotta. Nu kommer ni att få se varför jag satt och sydde en faslig massa svart tyg igår ;))
 
 

 
 
 
 
 
Imorgon är det dags för vår Halloweenfest med ungarna och det kommer att bli toppen :D Ska iväg och handla de sista detaljerna nu (dels till rummet men även till min utstyrsel!)
Tomorrow's gonna be FUN ;))

Födelsedag

Visst är det toppen när kollegor fyller år och de bjuder på fika ;)) Mycket uppskattat, speciellt om man är en sån stor gottegris som mig tihi :D

söndag 28 oktober 2012

Det tar sig!!!





De första tre timmarna var rolig men nu börjar jag bli trött på detta... 3 st långsidor (à 7 meter) kvar sen är jag KLAR!!!

Här ska det sys!!


Har 17 meter svart tyg som ska sys... hum... vad måne de bli?
Kan du gissa?? :):)

lördag 27 oktober 2012

Löp-outfit

Ni som följer min blogg vet ju att jag har verkligen kommit igång med min löpträning. Nu har jag nått mina två första delmål och därför är det dags för belöning :)) Det har blivit nytt från topp till tå! Skor som ska passa min fottyp, löparbyxor som ska hjälpa mig hålla värmen nu när det blir kallare, löpartröja som ska klara av svetten utan att kyla mig, sportbh som håller Bettan och Lotta på plats och sist men inte minst en jacka som är vindtätt och vattenavvisande. Stod och tittade på löpar-mössa men avstod. Ångrar mig nu men... får fixas nästa vecka. Men nu känner jag mig laddad till tusen och nu ska jag ut på en runda. Tror jag tar 3km, snart blir det ju mörkt. Ja just det, måste fixa reflexer!!!

fredag 26 oktober 2012

"Nu e de fredagsmyyyyyys!!"

 
Och det får bli ett stort glas ikväll så jag kan "ladda" inför morgondagens prövning.... Nu börjar jag verkligen bli nervös!!!!!

torsdag 25 oktober 2012

Kloka ord!

”När du tittar på dina båda tassar,
behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra,
sen kan du vara säker på att den andra är den vänstra.”
– Nalle Puh


 

onsdag 24 oktober 2012

Flätning på schemat

Ja idag har jag testat och fick (någorlunda) till en fläta som slingrar sig på huvudet. Ska pröva att dra åt lite mer i svängen för det blev en liten bubbla men för att vara första gången är jag riktigt nöjd :))
 
 
 
 
Jag flätade ytterligare en till flicka och under tiden hade jag en av mina 3åriga grabbar som fascinerat stod och tittade på. När jag var färdig frågade jag honom om han oxå ville ha en fläta och ja, det ville han. Så självklart fick han det!!! Dock inte så lång (en ny utmaning att fläta kort hår!!) men så nöjd han blev :D :D
 

Jag blir så glad!

Vi har verkligen de sötaste, vänligaste och goaste vikarierna på min arbetsplats (är två st som jag speciellt tänker på) Inte bara ställer dom upp i vått och torrt, utan dom har även hjärta för vårt yrke!!!
Men det som får mig till att le extra mycket denna morgon är vår vikarie Hillevi. Fick precis ett sms där hon undrade om jag var vaken. Javisst tänkte jag, nu har det hänt något och hon behöver råd. Men sötnosen ville höra hur mycket och hur starkt kaffe vi vill ha (den som öppnar fixar nämligen kaffet och Hillevi vet hur viktigt kaffet är för en del personer för att kunna "vakna") Så gullig hon är som bryr sig så om mig och mina kollegor :)) Så idag vet jag att det väntar en god kopp kaffe på mig när jag kommer till jobb :))

tisdag 23 oktober 2012

Mys på jobbet

Finns det något bättre än när ungarna kryper upp i ens famn och bara vill mysa en stund??
 

söndag 21 oktober 2012

Shoppingdag i Malmö

Idag har jag, min syster och vår mor spenderat dagen tillsammans i Malmö för en gammal god hederlig shoppingdag! När vi var yngre gjorde vi det ganska ofta men nu har det gått en tid sen sist. Så det var på sätt och vis extra mysigt idag att bara få rå om varandra och snacka, snacka, snacka :))
Som avslutning tog jag med dem till (min nya favoritrestaurang) Vapiano för en ljuvlig pastamåltid (och lite gotti-gott-gott) Tyvärr fanns inte min favoritdessert men det var nog tur för nu när jag sitter på bussen är jag så mätt att det gör ont i magen :P
Tack för idag mina "brudar" ;)) PUSS

lördag 20 oktober 2012

Indiansommar = grillning :))

Ja det gäller att ta vara på tillfällena! När pappa berättar att dom ska grilla och frågar om jag vill ha, ja då behövs det ingen lång betänketid :D Önskar jag kunde skicka med den ljuvliga doften för det är något visst med grillat. Som Patrik skulle säga, om nom nom :) Nu är maten snart klar, ska bli smaskens!
 
 
P.s Och jag har även köpt hem ostbollar till ikväll, var ju så länge sen :P

torsdag 18 oktober 2012

Hehe, vill ha!!

Och då är jag ändå ganska bra på att laga mat tihi ;))

onsdag 17 oktober 2012

Träning ger färdighet!

Jag tycker det är kul att fläta håret och testar hela tiden nya varianter. Och barnen på min avdelning tycker oxå om att få håret flätat. Gärna för mig för då kan jag träna :) Här har jag gjort en fläta som börjar vid pannan och går som en våg ner till halsen på andra sidan. I delen som är horisontell har jag endast plockat upp hår från den "övre delen" av flätan vilket resulterar i att det ser ut som om flätan hänger på håret :)

tisdag 16 oktober 2012

What to do med 3 kg äpple?

Hubba vilken kväll detta blev då! Söndagens plock från äppelgården skulle idag bli en massa äppelsmulpajer (med flingsalt, sååå gott) och idag hade jag även tvätt-tid. Inga problem tänkte jag, kan jag springa ner om mellan varven... ja jovisst!!
Kanske en vanlig tvätt/bak-dag men när man lägger till 3kg äpple samt en full tvättkorg INKL sängkläder, ja då blir det ganska mastigt! Och lagom till det äntligen var läggdags kom jag på att jag inte hunnit duscha... En sak har mamma lärt mig väl, är det renbäddat ska det vara nyduschat som kryper ner!!!
Men nu, nu äntligen är den en trött, ren och mätt liten Lena som kryper ner och det luktar så gott här hemma i trippel mening ;))
P.s. Vem ska jag nu bjuda hem på äppelpaj?? Jag tror jag vet tihi ;))

söndag 14 oktober 2012

Glorias Äppelgård

Efter en mysig söndagsfrukost begav jag mig till Marie i Stångby för att sedan tillsammans bege oss till Glorias äppelgård som ligger i princip på andra sidan vägen (www.gloriasappelgard.se) Där gick vi ut bland äppelraderna och hittade rad 68, Santana :) Så vi satte igång och plocka och det var så mysigt. Korgens skörd är Maries, jag norpade på mig 3kg så på tisdags ska det bakas äppelpajer att ha i frysen till vintern, samt ska jag svänga ihop en ny omgång äppelkompott. Om nom nom :P

lördag 13 oktober 2012

Ikväll...

...blir det Kassler Creole till middag. Och vin såklart ;)

Ladies Night!

Äntligen var det då dags igen för Ladies Night. I år är det fjärde året i rad som jag är på showen och det är lika kul varje gång!!
Och som vanligt börjar vi med en fördrink ;)
 
Även i år var jag där med min älskade mamma och min älskade syster. Här har vi precis blivit visade våra platser och vi har börjat inta vinet som vår förrätt ;)
 
Men det bjöds även på riktigt god mat :P
 
Le dessert, om nom nom de lux!!!!
 
För er som inte varit på Ladies Night kan jag berätta att det är inte bara en massa musik utan det är även en del sketcher (stavas det så??? haha). Här har vi när Magnus Uggla (iklädd paljettklänning) spelar brud på Lilla Torg och Hasse Brontén ska försöka ragga upp Uggla. Låg dubbel av skratt!!! 
 
Här har vi hela gänget när de kör avslutningsnumret och till min och Maries stora lycka körde Andreas Johnson sin underbara låt "Glorious". Den är ju bara såååå bra :))
 
Tack snälla Marie och mamma för en underbar kväll!!!
Jag älskar er!!!

onsdag 10 oktober 2012

Godmorgon!



Inte helt fel utsikt medan frukosten åker ner!
Som Baloo (och pappa) säger, de här e liiiiiivet :)

tisdag 9 oktober 2012

Tisdagsmys!

Åhhh vad jag mår bra! Har haft en alldeles underbar kväll med bästevännen på Vapiano vid Caroli (fantastiskt god mat, rekommenderas varmt!!) och det har blivit jidder, skratt och må-gott-kontot är påfyllt! Tack min fina Emma, du är guld värd! Puuuuss

söndag 7 oktober 2012

Test 1

Idag var det dags för löprundan och jag tog mig upp till Östervångsparken och så härligt det är där uppe (ska nog satsa på att springa där istället) Idag var det dags för test 1, spring så långt du kan på 12 min, samt A + O. Ja det började bra. Dom första 100 meterna... sen fick jag håll... aaaahhhrrr!!!
(Jenny, förklara för mig varför man får håll. Jag åt ordentlig frukost tidigt i morse, lunch ca 2 1/2 timme innan rundan och jag har druckit ca1 liter vatten jämnt fördelat under dagen)
Blev riktigt irriterad, skulle ju pressa lite extra idag!! Först funderade jag på att strunta i det och gå hem, men så tänkte jag, om detta händer under ett lopp kan jag ju inte bara ge upp. Så med full koncentration på andningen och ett lite lugnare tempo kände jag efter en stund att jag började få rätt på det. Så som ni kan gissa blev det ju knappast någon woohoo-tid idag utan jag är glad för att jag inte gav upp utan kämpade vidare. Mind over matters!!!

ÄNTLIGEN!!!

Detta är en aning pinsamt att berätta men denna flyttlåda + tillbehör har stått i mitt vardagsrum i över tre år (om inte mer) och väntat på att bli sorterad. Varenda sommar har jag planerat att ta tag i högen men, tja, det har helt enkelt inte blivit så. Så det är med STOR glädje jag nu, äntligen, kan slippa se på detta monster. Det har helt klart varit tidskrävande (3dagar totalt) som jag lagt på detta och än är det inte helt över. En del ska till tippen, några skivor som jag måste kontrollera innehållet på innan jag slänger dem, några FÅ saker som jag inte bestämt dess öde ännu samt de TVÅ ikea-kassarna med papper som ska till återvinningen :P
Men nu, nu ska jag ha en skål med glass för att fira ;))
 

Gamla minnen!

Som jag skrev igår, rensning kan verkligen vara givande! Nu har jag hittat en massa gamla fotografier och för er skull har jag satt ihop ett litet collage :))
(Klicka på bilden för att se den i större format)
Överst är jag och mina syskon när vi tältar i trädgården, min mormor Mary samt Jonna, Anna och jag när vi var påskkärringar.
På mellanraden har vi mig och mina mamma med min syster och bror i bakgrunden, jag hemma i hallen samt skidbilden som är på mig och mina syskon uppe i Stenkällebacken. Detta foto använde vi som julkort det året :)
Och på nedersta raden är min bror, min morbror Thomas samt jag på väg hem från stranden, jag med mina gossedjur hemma hos mormor samt en av mina favoritbilder på mig när jag var liten. Snacka om en liten busfis ;))

Mitt Romney Style

Klockren!!!

http://www.collegehumor.com/video/6830834/mitt-romney-style-gangnam-style-parody

lördag 6 oktober 2012

Jag tänkte berätta om min första gång...

...som jag fick parkeringsböter! ;))
Året var 2005 och jag var uppe på lasarettet för att handla på Apoteket. Ett snabbt ärende kan man tycka, men snabb som blixten var hon/han där med lilla p-bot-häftet och jag blev snabbt 300:- fattigare :( Varför skriver jag då och berättar om detta? Jo nu när jag satt och rensade bland gamla papper hittade jag p-boten.
Varför jag har sparat på denna är för mig ett mysteriet (går in lite på föregående blogg-inlägg) Så nu, 7 år senare borde jag slänga den, men... av någon konstig anledning (ja jag vet) känner jag för att spara den. Känner mig lite tön hahaha :))

Före & Efter

Nu är "byrån" i vardagsrummet rensad och jag har insett den dystra sanningen... Jag är en kleptoman!!! Herrejösses vad grejer jag sparat. Saker som jag, vid tillfället, tänkt att detta kan vara bra att ha. En låda var FULL med Nalle Puh saker, yeah right att jag kommet använda det!?!!! Eller mina 6 stora pizza-tallrikar som ALDRIG är använda (ska erkänna att jag glömt bort att jag hade dem) Eller mina 12 extra vin- plus 12 extra ölglas som "jag kan ha på mina fester" som det hette när jag flyttade hit. Ja dom hade jag oxå glömt bort och hur ofta har jag inte kört plastglas hahaha Jag är verkligen hopplös!
Dock hittade jag inramade tavlor från konfirmationen, när vi var utklädda vid studenten, examensdagen samt broderade tavlor från min älskade mormor. Så det är inte utan att det har varit en givande rensning :D
 

Let there be light!

Jag har skrivit ner stearinljus på min lista att köpa nästa gång jag kommer till IKEA. Men... nä det behövs nog inte! Samlade alla på ett ställe och insåg att jag har visst en hel del hehe Nu är jag laddad inför en höst med myyyyyys :))

fredag 5 oktober 2012

Morgonträning???

Morgonträning... Ja, nä, njäa kanske!?!?
Jag har lite svårt att förstå tjusningen med att stiga upp tidigare bara för att hinna träna innan jobb. På torsdagar har jag löpträning men Heléne "lurade" med mig på en shoppingrunda efter jobb istället (vilket är en heeeelt annan historia!!!) men vilket fall som så blev det ingen löprunda igår. Min första tanke var att ta det i eftermiddag när jag kommer hem, men eftersom det ska regna i eftermiddag fick jag då en idé. Varför inte stiga upp tidigare?!? Tänk så pigg jag kommer att bli :D Well...
Först och främst tog det en halv hink med energi för att ens ta mig ur sängen (när jag visste att jag egentligen kunde ligga kvar 1 timme till), sen var det mörkt och kaaaaalt ute så jag fick gå upp och hämta en tröja till... Sen när jag väl var uppvärmd och började springa så var det jobbigt (och andra sidan, det är det varje gång jag ger mig ut. Har inte hittat mitt flow ännu men dom säger ju att det tar några gånger!) Dock är det helt otroligt vad man kan manipulera sin hjärna och tur nog har jag massor av "jävlar-annama" i mig (fråga mina föräldrar, dom vet haha) Så efter en stund var det helt OK och jag hade taggat till ordentligt. Imorse fick jag nytt rekord på både tid och avstånd, häftigt! Dock sista biten var det mycket "mind over matters" och jag fick peppa mig själv ordentligt för att inte promenera sista 0,5km. Kände mig GRYMT duktig när jag kom hem men såklart kommer det ett men!
Nu var jag ju tvungen att snabbt fixa gröt (var vrålhungrig när jag kom hem), hinna "svettas av", duscha, klä och sminka och ändå inte stressa för jag ville inte börja svettas igen. Först nu när jag sitter på bussen känner jag att jag börjar komma ner i varv och nu blir det till att burra ner mig i sätet för 40min sömn innan ankomst till Malmö :)
Så njäa, jag vet inte riktigt vad jag tycker om att stiga upp tidigare bara för att träna... Jag är inte helt såld!

torsdag 4 oktober 2012

Kanelbullens dag, absolut!!!


Som ni säkert har sett är det idag kanelbullens dag och detta ska givetvis firas :)) Igår bakade vi med ungarna på min avdelning och idag efter fruktstunden var det om-nom-nom-dags :P Inte bara är det träning i matematik (om vi ska ha 15dl vetemjöl och vi har lagt i 5, hur många har vi då kvar?), samspel (du vände i mjölken, då får jag smula jästen), begrepp (vad är skillnaden på dl och msk), motorik (öppna kryddburken, forma en nypa salt, knåda degen), intellekt (koncentration, planering) utan det är även en erfarenhet (både social, fysisk och även psykisk) Så att "bara baka" med barnen innebär så mycket mer än många tror och därför tycker jag det är så viktigt att fortsätta. Det är helt enkelt bara en annan form av undervisning/inlärningssituation :))
Plus att magen blir glad ;)

onsdag 3 oktober 2012

Kvällsmat...

...gudomligt goda chokladpraliner och en chai latte
... eller är det "nedvarvning efter en lååång dag"?
Jag kör på båda :D

Tihi!

Denna tyckte jag var rolig :))
Så nu vet ni, det är bara till att hoppa upp ur soffan och hålla igång på kvällarna ;)