torsdag 29 november 2012

Jösses!!

Detta är så typiskt mig!!! Imorgon är det min tur att ha fredagsfika på jobb och så sent som när jag gick hem från jobb sa jag till en kollega att nu ska jag hem och baka... Men, vad tror ni jag har gjort. Inte bakat i alla fall. Så lagom till jag borstat tänderna och var redo för sängen kom jag på "Shit, jag har glömt baka!!!" Tur det inte är något superkomplicerat så det gick "ganska" fort och nu, nu ska jag få krypa till kojs :))
 
Sov gott alla!!

måndag 26 november 2012

Breaking Dawn Part 2

Och sista filmen var...
....överraskande, chockerande (fast inte på sättet som du säkert tänker), underhållande och helt klart ett bra slut på denna "saga"!
Ikväll var vi ett gäng som belägrade biografen i Trelleborg (ja, vi har en biograf i stan haha!!) och det var längesen jag gick ut ur en biograf och var, ja nästan chockad :) Snygg vändning och helt klart värd att se (om du sett de tidigare filmerna!!)

lördag 24 november 2012

Mysdag!

Idag var det dags för årets första jultradition :)
Jag, mamma och systra min tog tåget över till Köpenhamn för en mysig dag tillsammans. Detta har vi gjort i hur många år som helst, tror vi är uppe i 13-14 år!! Och, som vanligt, promenerade vi på Ströget, förmiddgsfika på Illumn
 
Nyhavn, tomtar och troll,
 
pub-besök,
 
pub-besök igen med middag och så var det dags, Tivoli och deras julmarknad :)
 
En underbar dag med mina två favorittjejer, en dag som fyllde på mitt energi-konto! Tack för eminent sällskap mina pussgurkor :))
 

onsdag 21 november 2012

Myyys :)

Idag är jag ledig och eftersom jag var på LTH igårkväll åkte jag hem till systra min efteråt :) Vi har tagit en lååång skön sovmorgon och sen bakade vi scones till frukost, mums! Så skönt att bara sitta och snacka, till Marie kan jag verkligen berätta avskalat vad jag tänker och tycker. Marie, du är min guldklimp!!!
Nu sitter jag på tåget på väg hem igen och sen är det full rulle resten av dagen :)

tisdag 20 november 2012

Back to school!

Ja så känns det verkligen ikväll! Jag har varit på Science Center på LTH för en kvällskurs som handlar om olika experiment (NO) som man kan göra med barn i förskolan och jag känner mig så exalterad nu. Har lärt mig massor och vill bara träffa ungarna så vi kan börja testa :D Dom kommer att älska det!!!
En av de bättre kurserna jag gått och jag älskar denna känsla av nytändning :))

Fördelar...

...finns det verkligen med mitt yrke! Nu till exempel, har vi ätit lunch och jag ska ha vila med barnen som ska sova. Inte utan att det ska bli sköööönt ;))

Julstämning!

ÄNTLIGEN börjar alla lampor lysa runt om i stan och 1:a advent närmar sig med stormsteg!! Jag älskar julen och allt som hör till, speciellt då myset som infinner sig i mörkret :) Nu blir jag ju sugen på julmust och pepparkakor... Kanske kan ordnas under dagen :P

söndag 18 november 2012

Emmas dop

Och så var det lilla flickebarnet döpt :)
Emma skötte sig exemplariskt och hela dop-akten (eller vad det heter?!) var så mysig!
Jag har varit på dop innan men blivit lite avskräckt då jag upplevt det som ganska formellt, nästan lite diktatoriskt med gudstron och nästan att de "prackar på mig" religionen. Men dagens präst, Ewelina (vän till Jenny) var så mjuk och lugn och jag kan faktiskt säga att jag tyckte det var vackert. Kan i och för sig även bero på att Jenny sjöng riktigt fint och låten var så passande :)
Go mat blev det oxå men bäst var kakbordet ;P Jenny, receptet till bananbrödet, ja tack!!!

Och så var det då min present som jag var så nöjd med :)
Jag köpte en grod-pall och bad sen världens bästa Anna om hjälp. Emmas namn på trappsteget samt födelsedatum, vikt & längd på baksidan och det blev så fint så fint!! Tusen gånger bättre än vad jag hade förväntat mig!
Anna du är så duktig, du borde starta ett eget företag med denna tjänst :))

 



 
När jag var uppe och hämtade pallen frågade Anna mig om jag hade köpt ett kort....Ups... Nä de hade jag glömt. Så Anna, underbara Anna, hjälpte mig än en gång och gjorde ett kort till mig. Än en gång överträffar du dig själv Anna, tack för all hjälp!!!!


lördag 17 november 2012

Lördagsmys

Kvällen bjuder på mys i det Pariolska hemmet och då Patrik fixade taco till middag, tog jag med äppelpaj till dessert :P (samt provsmakning av Jennys mumsiga kanelbullar till morgondagen) Jag har hittat ett gudomligt gott smulpajsrecept där man har i lite flingsalt, om nom nom! Och om ni inte vet vad flingsalt är, kan ni ringa och fråga Jenny ;))

torsdag 15 november 2012

Skruvat!!

AJ!!!! Min handflata!!!! Skruvarna vill inte fästa (eller vad man säger) så jag har skruvat och skruvat och tryckt till när jag skruvat lite mer etc vilket nu har lett till att huden i handflatan har börjat lossna. Aj, aj, aj!!!

Soppa till middag




Sam och jag lagar lite extra mat ikväll. Smaka av måste man oxå, mums vad gott det ska bli med napp-soppa :))

lördag 10 november 2012

Äta sniglar...

...jajamensan! Fast dessa är gratinerad och jag måste erkänna, dom var goda :)

Dagens löpning -samt test 2

Idag blev det rask promenad upp till Östervångsparken där jag sen sprang 3 varv vilket resulterade i 2.66 km och tiden blev 16,03 min (06,02 min/km).











I oktober gjorde jag test 1 vilket innebar att springa så långt som möjligt på 12 min. Då kom jag 1.77km (06,50 min/km). Idag när det hade gått 12 min hade jag kommit 1.96km så det går helt klart framåt.
Nu är det ordentlig mössa och vantar som ska köpas för idag gjorde det ont i huvudet av kylan.
En rolig men ändå lite pinsam sak är att när jag sprungit blir jag knallröd i ansiktet. Visst de e ju lugnt, visar att jag har jobbat hård. Men det pinsamma är att det tar så låååång tid innan det lägger sig. Har hunnit mumsa i mig min proteinshake samt nu då bloggat och jag är fortfarande en aning röd :-S Tur jag e själv hemma ;)

Det lilla är det stora!!!

Det finns nog inget bättre än när man tar en stund då och då och tänker efter hur bra man egentligen har det!!

Det senaste året har varit annorlunda på så många olika sätt och jag känner mig idag som en gladare, klokare och starkare människa än vad jag någonsin gjort! Jag har fantastiska människor runt om mig som, i vått och torrt, har visat att de finns för mig och den värmande känslan ger mig ny kraft hela tiden!
Det finns så mycket negativa saker som man kan lägga sin energi på, men hur mycket bättre är det inte att, rent ut sagt, skita i det och lägga energin på något positivt. Något som gör dig glad istället :)

Ytterligare en person i min nära omkrets har drabbats av cancer och kämpar nu med full kraft! Framtiden är än så länge oviss (resultat kommer i veckan, håller mina tummar håller mina tummar!!!) men jag kan inget annat än känna hopp. Denna kvinna är en stark, modig & envis person som kämpar. Kämpar till tusen! Det bara måste gå bra, något annat tillåter jag mig inte att tänka!

Rädslan som infann sig dygnet runt när pappa kämpade, ibland för livet, är en rädsla som i efterhand har hjälpt mig att bli starkare. När man inser att ens föräldrar inte kommer att leva för evigt får man ett sånt bryskt och hårt uppvaknande som först är läbbigt på sätt som jag inte kan beskriva, men även ett uppvaknande att livet är så skört och något vi måste vårda ömt!!
Hur det har hjälpt mig att bli stark kan låta konstigt men jag känner att mina "problem" är något som är enkelt att lösa. Strunta i det negativa influenserna och gör aktiva val där kärleksfulla och glada människor omger dig. Istället för att deppa ihop över mörkret, njut av tända ljus och en god bok i soffan. Lägg till 2-3 exklusiva praliner så mår själen toppen!
Eller boka in en shoppingdag med töserna och unna dig ett glas vin (eller två) till middagen på en mysig restaurang.
Eller gå ut på en promenad trots dåligt väder. Lyft blicken från de lövtäckta trottoarkanten och se de fina formerna och färgerna som vi har runt om oss hela tiden.
Tillåt dig själv att dagdrömma iväg om ett hus du vill ha, en resa, ett inköp du funderat på och känn glädjen.
Glöm aldrig att det finns så mycket glädje i de små sakerna som vi HELA tiden har runt om oss. Idag har jag redan valt att vara glad! Jag startade med bullar och en latte samt dagstidningen och satt i nästan en timme och åt frukost. Visst har jag massor att göra men det finns tid :) Om inte annat så nästa helg!

Som vanligt svävar jag iväg när jag skriver men det jag försöker få fram är att du kan själv välja din lycka. Tänk efter dagligen vad det är som gör dig glad och ta då även med de små sakerna, för där finns "guldet" :)

Gör aktiva val för att få in mer glädje och kärlek i din vardag och värna om dig själv. Var lite självisk och välj din lycka, jag lovar att du kommer må så mycket bättre!!!

Helt rätt!

Det är självklart att bönderna förtjänar mer betalt. Så många gårdar som redan har fått lägga ner då är det viktigt att vi värnar om de som finns kvar. För svensk mjölk är ett måste!!

fredag 9 november 2012

Äntligen fredag!

Hela denna vecka har jag blandat ihop dagarna (igårmorse ville jag verkligen att det skulle vara fredag!) men nu, idag, är det fredag, tjohoo :D
Som vanligt massor att göra idag men sen har jag en rolig helg framför mig :)) Men jag börjar fredagsmyset redan nu. Jag fick inhandlat nytt gott kaffe på vip-kvällen på Nespresso igår (och såklart mjölk på Statoil haha) så starten på denna dag är ljuvligt doftande och njutningsfull ;P


Ha en underbar helg alla mina underbara,
och för er som ska flyga idag, have a safe flight!!

torsdag 8 november 2012

Kontorsarbete?!?

Ja så har det känts idag!! Jag och Yvonne (chifen) har suttit och klurat på diverse saker och försökt med olika lösningar för bästa resultatet och för att alla ska bli nöjda! Jag har även fått gjort en del pappersarbete idag så lagom till mellanmålet fick jag äntligen komma in i barngruppen igen. Det märks att jag verkligen inte är van vid skrivbordsarbete för jag var aaaaaningen trött i huvudet när jag lämnade Kronprinsen idag!!
Men kvällen blev en lugn skön stund i Nespressobutiken där jag och Lars var och testade Variations 2012. I år är det hasselnöt, kokosnöt och macadamianöt och sistnämde blev min favorit :P Turligt nog kom jag på att jag inte hade någon mjölk hemma så det fick bli ett snabbt stopp på Statoil på vägen hem så det kan bli en macadamia-latte till frukost ;))


tisdag 6 november 2012

Bokskogen & jul :)

 

Nu mår jag verkligen bra!! Vilken underbar dag jag har haft idag! Hela förskolan packade ihop och åkte ut till bokskogen för en heldag ute i naturen. Jag trivs så bra i skogen och vi hade max tur med vädret. Strålande solsken och ingen vind, höstvackra färger så långt ögat kunde nå, ren frisk doft som rensar lungorna samt massor med barnskratt och glada goa kollegor :))
Vad mer kan man begära?!?
 
 
 
 
Och inte nog med det :)) 
Efter jobb möte jag upp med mamma för att, som vi gör varje år, ta en sväng till Vellinge Blomman och mysa runt i tomtebyn :)
 



Så klart blev det några nya inköp, jag älskar mina tomtar ;) men framförallt fick jag en mysig stund med mamma! :D Vi passade även på att boka bord (samt provsmaka maten tihi) på restaurangen vi ska till på lördag och än en gång blev det matkoma för mig :P
Nu är det dock sängen som ska prioriteras. Efter en dag som denna ser jag fram emot att få ge min kudde full uppmärksamhet ;) Sov gott mina vänner!!

VA?!

Har det inte gått liiiite för långt nu?? Som titeln säger blev jag först chockad när jag såg att Philadelphia har gjort en med chokladsmak men faktiskt... nu när jag funderar så blir jag mer och mer sugen på att testa. Men då i bakning såklart!!! Ska samla ihop några försökskaniner som ska få utvärdera!! Funderar på en chokladcheesecake... hum, detta kan nog bli riktigt bra ;)

söndag 4 november 2012

1 mil

I morse fick jag ett trevligt sms av Anna där hon undrade om jag ville hänga med ut på en promenad. Absolut i detta härliga väder samt det var en tid sen vi fick snackat av oss i lugn och ro :) Så på med bekväma kläder och skor sen begav vi oss. Anna berättade om sin vanliga runda hon brukar ta och sagt och gjort, iväg stegade vi. Som ni kan se på bilden blev det en rejäl runda, ca 7,5km.
 
 
Och när vi sen kom hem hade jag lite mer ös i benen så jag bestämd mig för att springa hem till föräldrarna ute på Öster. När jag hade kommit ca 0,5km började jag fundera på att skita i det, jag hade ju trots allt precis gått över 7km. Men nä, mind over matters samt en släng av envishet så fortsatte jag. Och hux flux så var jag framme :))
 
 
Så totalt har det blivit en mil idag och det känns så gött i hela mig. Ska slappa med min bok en stund nu, kanske till och med ta en eftermiddagslur sen bjuder föräldrarna på planka ikväll. Pappa började på nytt jobb i måndags och han är så glad och "sprallig". Mycket nytt för honom som blir lite av en utmaning, men det är så härligt att se honom så här glad igen!!!

torsdag 1 november 2012

Do not disturb!!

Äntligen, åh nu myser jag :))