måndag 29 september 2014

Is-experiment

Vi har vatten som tema i hela huset och vi experimenterar för fulla muggar :)) Under natten frös vi vatten i ballonger och dessa var väldigt väl mottagna idag. Alla barn trodde isen skulle sjunka eftersom den var så tung såni skulle sett deras förvånade ansikten när de såg att den flöt :P Vi hällde salt på och kunde konstatera att den började spraka, men roligast var när vi hällde karamellfärg och det bildades vackra mönster! Vi har burit med oss hinkarna överallt idag för att se hur lång tid det tar för isen att smälta (en isklump ligger i vatten, en ligger rakt ner i hinken) Vilken tror du smälte snabbast??

söndag 28 september 2014

Toughest Köpenhamn

Igår var det så dags för Fredriks present, nämligen att tävla i Toughest! Jimmy, Jimmi, Patrik och Jenny ställde upp och joinade oss i laget så taggade till tusen åkte vi över bron och ner till Amager Strandpark. Solen sken och vinden blåste men det var skönt temperatur i luften och vi spanade in de andra startgrupperna en stund. Tyvärr fick Jenny hoppa över pga av skada men hon var grymmaste enmanna-hejarklacken någonsin ;))

Här är vi tillsammans med laget från Oasen

Woop woop, off we go :D

Jimmy och Jimmi dinglar fram i ringarna

nästan framme

Fredrik flyger över berget av stenar

Istanken som mer var en grå sörja

Jimmisarna skryter med sina muskler ;P

Grabbarna gjorde fantastiska lopp med kanontider och jag är grymt stolt över dem alla. Tyvärr fick jag bryta efter halva loppet då jag råkade ut för en olycka men jag mår bra idag (förutom de ömma musklerna såklart!)
Överlag en tuff bana då vi började med 3 km i LÖS-sand och efter 500m var det ut på en brygga och dyka ner i havet (som var SVINKALLT!!!!!) Snacka om att kroppen krampade!! Det kändes som mer löpning än i Malmö och att hinderna låg mer tätt när de väl kom så jag föredrar nog Malmö. Öppningen för anmälan till 2015 har öppnat, du deltar väl?!?!!!! :D

torsdag 25 september 2014

Äppel päppel

Jag har fått en massa äpple av en förälder på jobb från deras trädgård så nu blir det till att stå i köket en stund :))

onsdag 24 september 2014

HLR

Då var det daga för HLR-utbildning med jobb och vi får se hur många vi kan väcka till liv igen :))

tisdag 23 september 2014

Cykelhjälm

Länge har jag sagt att jag borde skaffa cykelhjälm och nu äntligen är det gjort (inte en dag för sent) Det är galet som cyklisterna beter sig här i Malmö och egentligen är dom ett större hot än bilisterna! Så nu är mitt vackra huvud skyddat ifall jag faller omkull och jag är även en god förebild för ungarna på jobb :))

söndag 21 september 2014

Schack

Vi har börjat spela schack och trots att jag är värdelöst dålig och bara förlorar, så är det kul ändå. Ibland startar vi ett parti och lämnar direkt så kan man gå och klura lite och sen göra ett drag lite då och då! Men nu korkar vi upp lite vin och sätter oss tillrätta, kanske kan jag vinna idag :)

lördag 20 september 2014

Långfrukost

Jag älskar långfrukostar, duka fram massa gott, goda bullar direkt från bageriet nere på hörnan, god dricka och sen sitta och prata, äta, prata och ha en mysig stund, detta är verkligen det lilla som är det stora :)

torsdag 18 september 2014

Cykelstad

Det finns liiiite fler cyklister utanför Ica i Malmö än i Trelleborg :P

måndag 15 september 2014

Disney's Frozen "Let It Go" Sequence Performed by Idina Menzel

Jag fullkomligen älskar denna, så härlig röst hon har :)))

söndag 14 september 2014

Chili

Ikväll har vi testat ett nytt recept på en chili-gryta om den var både enkel, snabb och riktigt god så denna gör vi igen. Nu ser vi på valvakan och det är deprimerande....

Disney Housewives - Saturday Night Live


lördag 13 september 2014

BP Challenge

Ja då hamnade jag visst på Form Toppen med grabbarna grus för lite träning, woop woop!! Nu kör vi så det rycker :)))

söndag 7 september 2014

Midnattsloppet

Då var det dags igen, andra året vi springer Midnattsloppet :D
 
Precis innan start, Sofie, jag, Anna & Jenny peppar varandra!
 
Starten :D
 
Banan, som jag tyckte var mycket bättre i år än förra året så det var kul. Dock ansåg jag att det var något sämre arrangemang runt med banan men överlag riktigt bra. För att inte alls ha tränat så är jag nöjd med mina 65 minuter och STORT tack till Anna som jag höll tempo med de 5 sista kilometerna, du var guld att ha vid min sida!!!!
Tack så mycket till alla er som kom in och
hejade, det betyder så mycket!!!!
 

lördag 6 september 2014

Förtidsrösta

Så smidigt det är att kunna förtidsrösta!
Och på så sätt kan vi gå och rösta tillsammans :)

torsdag 4 september 2014

Queen + baka

 Nu öser Queen högt i stereon och jag drar ut i köket för att baka kanelbullar, åhh vad jag har saknat att baka :D Tror nog att mina nya kollegor kan tänka sig att hjälpa mig äta upp dem!!

onsdag 3 september 2014

Onsdagsmyyys

Frukost

Det är så himla gott med gröt, det ska jag se till att äta oftare! Får bli ny onsdagstradition då jag alltid börjar senare och har tid med långfrukost :P