lördag 29 november 2014

Julbord

Eftersom jag snart åker iväg och inte ska vara hemma över julen tog jag och Fredrik en mysig kväll på Grand i Lund och njöt av deras julbord. Det är så himla gott med alla dessa sillsorter och jag som skulle äta lite mindre för att inte bli så överdrivet mätt.... ja.... jo.... det gick väl sådär haha Men mums så gott så det var det värt! 

onsdag 26 november 2014

Matematik

Årets adventskalender är redo och nu längtar vi till måndag när vi får öppna första brevet från tomten, spännande :)))

tisdag 25 november 2014

Färdig!

Det är inte ens december månad och jag är klar med alla mina julklappar! Har aldrig skett så här tidigt!! Sen har det ju i och för sig sina anledningar :P På fredag börjar julfirandet med julbord på Grand i Lund (är sååå längtansfull efter detta, har hört så himla massa gott!)  och på lördag ska vi fira jul med mina syskon. Kommer tomten tro???

lördag 22 november 2014

Trivial Pursuit

Ikväll spelade vi Trivial Pursuite och det är lika pinsamt varje gång hahaha Vem har koll på vilka poeter som kläckt ur sig vad egentligen???? Sen var det ju kul för vissa att få en massa Ja eller Nej frågor när det gällde en tårtbit, nä då är det ju inte så svårt att vinna!!! Turgubbe :P

onsdag 19 november 2014

Spenatsoppa

Ikväll testade vi ett helt nytt recept på något jag aldrig ätit innan men tydligen en favorit för Fredrik, nämligen spenatsoppa. Jag blev mycket positivt överraskad och ännu goda var andra portionen när jag tog en sväng med stavmixern. Så helt klart ett recept som ska sparas och så åker stavmixern fram direkt :))

lördag 15 november 2014

Eko

Det börjar kännas lite tomt här hemma men ändå är det allmänt rörigt, vilken kombo haha Idag har jag packat förrådet så det tar sig, börjar se slutet i tunneln :))

fredag 14 november 2014

torsdag 13 november 2014

Snart är det jul!

Här sitter vi och målar samtidigt som vi sjunger om pepparkaksgubbar och andra jullåtar, jag börjar verkligen längta efter julen nu!!

Frukost

Det är dags att vakna upp och lyssna till fakta när det gäller frukost. Forskning visar att det är mycket viktigt att bryta fasta som sker över natten och ge kroppen och sinne ny energi. Väljer du rätt livsmedel kan frukosten även öka ditt vitaminintag. Det är en myt att man minskar kalorinintaget genom att hoppa över frukost. I själva verket kan motsatsen gälla eftersom man lätt gör dåliga val och äter för mycket om man är vrålhungrig under förmiddagen. Man märker tydligt skillnaden om man jämför en frukost bestående av fullkornsflingor, lättmjölk och färska bär med en kaloririk chokladmuffins till förmiddagsfikan.
En studie som nyligen publicerades i The American Journal of Epidemiology ger oxå stöd åt tanken att äta "frukost som en kung, lunch som en drottning och middag som en tiggare". Forskare fann att människor som följer regelbundet mönster med stor frukost och relativt sett färre kalorier under följande måltider hade lägre BMI än de som åt sina större måltider på kvällen. Forskarna framför idén att förlängt fastande till följd av skippad frukost kan leda till ökad insulinrespons vid nästa måltid, vilket främjar lagring av fett.
Frukosten sparkar också igång kroppen (och hjärnan) och förbereder dig för att prestera på topp hela morgonen. Du kan inte förvänta dig att kroppen klarar av en rask promenad till jobbet eller ett morgonpass med kardiovaskulär träning utan något bränsle före lunch. Viss forskning tyder även på att frukost som innehåller mjölk hjälper till att maximera muskeltillväxten efter motståndsträning. Australiska sportinstitutet rekommenderar att man äter mellanmål eller en måltid med högt kaloriinnehåll och lagom mycket protein direkt efter träning för att maximera återhämtningen. Smoothies och fruktyoghurt passar perfekt till frukost efter ett tidigt träningspass.
Frukost kan också öka intaget av näringsämnen. Kombinationen fikerrika sädeskorn (t.ex. i form av gröt) och färsk frukt med lättyoghurt är fullproppad med nyttigheter som kalcium, folsyra, protein, näringsrika kolhydrater m.m. Data från Nationella nutrionskartläggning (National Nutrition Survey) visar att människor som regelbundet äter frukost har större chans att nå det rekommenderade dagliga intaget av näringsämnen än de som hoppar över frukosten. Så vad väntar du på? Ställ klockan 15 minuter tidigare imorgon och väck kropp och sinne med en läcker frukost!

söndag 9 november 2014

Matbord & stolar check!

Nu börjar det närma sig tills vi ska flytta till större lägenhet och prio ett har varit att hitta ett snyggt större matbord. Idag äntligen hittade vi både bord och stolar på Ilva och jag är sååå nöjd! Bord och 8 stolar är beställda, längtar så tills vi kan ha middagsbjudningar :)

Klasskamrater

Tänk så mycket kul man hittar när man rensar :))

lördag 8 november 2014

Almanackor

Jag vet inte om jag vågar lägga upp detta inlägget för Jenny kommer antagligen rulla ögonen så högt att dom kanske inte kommer ner igen :P men ups, jag har visst sparat på almanackor sen 2004 (när jag började plugga på MAH) Ups då!!

Atjoooooooo

Hahahahaha

 
Åh så kul, fick denna bilden av mamma på mig och faster Sonja när vi var på Kreta och vi testade att stoppa ner fötterna i fiskbad! Jag minns känslan, åh vad det kittlades!!!!!

Familje-jul-pyssel

Mamma och pappa, minns ni när vi gjorde dessa :)))))))

Kurslitt aussie-style

Jag har (till stor förvåning haha) sparat min kurslitteratur från Australien (jag ska slänga den nu, jag lovar Jenny så sluta himla med ögonen tihi) Men en smart sak de gjorde var att till varje kurs behövde man inte köpa en miljon olika böcker utan allt som man behövde hade universitetet sat ihop i ett kompendium som man köpte. Däri fanns artiklar, utdrag ur böcker på de kapitel som var väsentliga etc och sen till varje vecka skulle man läsa kap 1-4, 5-9, 10-15 etc. Så mycket smidigare än som i Sverige där man ska ha tag på 15 olika böcker och så är e bara vissa delar man egentligen behöver läsa. Så tummen upp för kurslitteratur Aussie-style :D
 
 
 
 

Mer minnen

Anna & Lina, kommer ni ihåg på Köpinge när vi skulle ta en massa bilder och precis när jag tar denna bilden svimmar Lina. Så galet!!

Rensa = ASG

Har hittat en massa gamla dagböcker och en börjar med detta uppslaget :D Ett inlägg längre fram när jag gick i 7:an börjar "Nu är jag kär igen! Han heter Tobias. Han har så himla fint leende. Han log till mig igår, länge! Åh så lycklig jag är!" hahahaha

The madness continues

Då var det dags att fortsätta rensa och nu går jag igenom min låda med saker jag sparat från tiden när jag borde i Australien. Hittade en massa gamla föreläsningsanteckningar, ganska kul att skumma igenom faktiskt :))

torsdag 6 november 2014

Höstsoppa

Jag fullkomligen älskar vår nya stavmixer!! Den har använts flitigt nästan dagligen och mina favoriter är alla soppor vi mumsar på. Idag fick jag en ny favorit, höstsoppa med bacon, om nom nom

Ingredienser
4 potatisar
2 morötter
2 palsternackor
1 bit rotselleri (ungefär hälften i mängd av potatisen)
1 2/3 grönsaksbuljongtärning
8 dl vatten
6 msk creme fraiche (jag använder mini)
4 skivor bacon, stekta och avrunna

Gör så här
Skala och hacka rotsakerna i mindre bitar. Koka upp vatten med buljong och lägg i rotsakerna. Låt koka under lock tills de är mjuka, ca 15 minuter. Häll av och spara buljongen. Mixa rotfrukterna tillsammans med fraîche. Lägg tillbaka i kastrullen och häll på buljong till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Strö över knaperstekt bacon (jag klippte mina i lagom bitar), servera :)

måndag 3 november 2014

1:a

Fredrik har gjort smoothies för första gången någonsin och han slår på stort med presentationen, han e go han ;)))

söndag 2 november 2014

Nu du!

Idag har vi köpt en rejäl stavmixer, nu ska det mixas :P

Glassmaskin

Aldrig använd glassmaskin bortskänkes (ja du får gärna bjuda någon gång) Intresserad? Hämtas på Johan Kocksgatan 61a i Trbg
Ring, sms:a eller skriv här :))

lördag 1 november 2014

Det tar sig!

Vardagsrummet är så gott som klart och nu sjunker vi ner i soffan för välförtjänt slapp :)) Dock får vi nöja oss med vad som finns på dumburken för hela bio-systemet är nerpackat :P

Som sagt...

...man hittar en massa :P

Gammalt prov

Det här med att flyttpacka och rensningen som ingår kan på sätt och vis vara kul för man hittar en massa saker. Tex har jag en pärm med skolarbete etc sparade och här är ett prov från första året på gymnasiet. Klicka på bilden för att få upp större bild och se på frågorna. Att man satt och malde in dessa kunskaperna för att sen glömma det mesta igen :P Sjukt dåligt prov!!!