torsdag 30 april 2015

Oj då...

Jag skulle "bara inom" MM Sport för att fråga en sak och det slutade med ett något större inköp! Men detta känns bra, alltid kul med lite nytt :))

onsdag 29 april 2015

Det händer grejor...

...nere på Ribban! Det syns att Toughest har kommit till stan!!
 På lördag smäller det men då är jag i Växjö! Hoppas kunna titta på 12:an och se det live där istället :)

lördag 25 april 2015

Grönt är skönt!

Ute på vår loftgång har vi ganska tomt men se de blir det ändring på nu!

Ett olivträd, lite lavendel och solros

Och passande nog fick vi en solros av Pariolas så nu är här så fint så!!

tisdag 21 april 2015

Varför inte??

Är detta hur man gör något onyttigt nyttigt??

Första nummerlappen

Nu börjar löpsäsongen på riktigt!! Första nummerlappen har trillat ner i brevlådan och vi börjar så smått med VårRuset som jag och alla mina kollegor ska genomföra tillsammans :)) Superkul!!

söndag 19 april 2015

Amandas dop

Idag var det dags för sötnosen Amanda att döpas och hon är ju så himla söt!!

Jag har inget emot att gå på gudstjänst i samband med dop så här men denna prästen... hjälp så tråkig hon var!!!! Tur att vi blev belönade med ett fantastiskt gott kakbord efteråt!! Jag kaaaaanske åt några fler kakor än vad som anses lagom, men vaddå, dom var så himla goda!!!

lördag 18 april 2015

Middagsmys med Åkesson

Ikväll har familjen Åkesson varit på besök och det har blivit massor av tvillingmys!! Jag kan nog aldrig få nog av att snosa på trollungarna :)
Vi testade några nya recept idag nämligen Grön risonisallad (som jag blev väldigt förtjust i!!)

och ugnsstekt kyckling med gremolatfyllning som blev god den med. Jag får nog erkänna att jag förväntat mig mer smak med tanke på innehållet i/runt kycklingen men köttet var verkligen saftigt och fint så jag är nöjd!!

När jag åkte hem från Australien tog jag med en flaska av mitt favorit-vin från en dal norr om Launceston (staden jag bodde i när jag var utbytesstudent) Ikväll korkade vi upp flaskan (delad glädje är dubbel glädje) och jag njöt, det är så friskt och gott... lite synd att det tar slut bara... :P

Bjärred

När det är så fint väder som idag passar det alldeles ypperligt bra att åka ut till Bjärred för en mjukglass *om nom nom* Vi promenerade runt lite under tiden vi njöt av våra glassar och det finns verkligen många udda hus i Bjärred, någon har gått bananas haha

söndag 12 april 2015

Frukost

Vi kör en premiär till, nämligen frukost ute på loftgången! Så himla mysigt!!!

lördag 11 april 2015

En till premiär

På väg till Trelleborg för lite försenad påskmiddag hos mina föräldrar, gör vi premiär med cabben oxå, riktigt härligt!

fredag 10 april 2015

Risk

Fredrik försöker lära mig risk... *hjälp!!!*

Premiär

Ikväll tar vi vår förrätt på balkongen och därmed har vi vår premiär här ute, mysigt!

Överraskning

Jag har en för gullig sambo! Igår skojade jag med Fredrik att jag ville ha frukost på sängen (idag är enda dagen Fredrik är uppe före mig), och till mina stora förvåning/glädje fick jag det!! :)))

torsdag 9 april 2015

Odla kryddor

I år testar vi IKEAs planterings-kit och vi har nu basilika, oregano, timjan, koriander och mynta så får vi se hur det går!

tisdag 7 april 2015

Café-bord

Jag har glömt vissa er, vi har köpt ett café-bord som vi har på loftgången utanför köket. Här skiner morgonsolen så jag längtar tills det blir lite varmare och vi kan få äta frukost här ute. Det är så kul för våra grannar lägger oxå ner lite energi på sin del av loftgången så jag tror nog att vi har den finaste loftgången!

söndag 5 april 2015

Intervallträning på Öland

Här är så himla vackert längst med vägarna så jag passade på att ta en sista löprunda innan vi åker vidare till Växjö. Idag blev det intervaller runt stugan medan pågarna fortsatte hugga ved. Lite öm i knäna sen här om dagen men annars gick det riktigt bra :))

lördag 4 april 2015

Glad Påsk


Önskar jag till er alla, jag hoppas ni har en underbar dag med mycket gott och massa glädje!!

Själva tog vi en tur in till Borgholm idag där vi gick runt på stan och mös. Vi hittade ett underbart fik (precis bredvid Mittbrodt's möbleri) där de hade en riktigt mysig innergård och fantastiskt god pulled pork. Mycket gott/mysigt!!

När vi kom hem igen höll Mats på att hugga ved för fullt så Fredrik gjorde honom sällskap...

...och jag fixade fika på altanen, om nom nom!

Ikväll blir det påskmiddag här i Sättra och jag hoppas på en massa sil i dill, sill i dill, sill i dill dill dill :))

fredag 3 april 2015

Öland

Påsken firas i år uppe på Öland där Fredriks föräldrar har ett sommarhus och här är så fantastiskt vackert!! Idag har vi njutit av solens sköna strålar och det blev även en jogging-runda. Flera gånger under mina 8km blev jag så tagen över hur fint här är och så klart går det inte att fånga på bild så jag rekommenderar verkligen att ni någon gång åker hit :))

torsdag 2 april 2015

Gott-gotti-gott-gott

Det var visst fler än jag som tyckte vi skulle ha lite påskgodis i personalrummet!!