fredag 17 juli 2015

Öland

Äntligen är det semester och vi firade detta med lite gott gott i fredags!

I lördags körde vi upp till Öland men efter varma rekommendationer svängde vi först in om Åhus. Väl värt ett besök, mycket mysig stad och mycket gott att äta. Vi lunchade på ett litet mysigt hak med fisk som specialitet på sina mackor och det satt som en smäck :) Vi tog sen en efterrätt från Ottos glas och jösses så mycket glas man fick för en billig peng. Jag älskar glas men även för mig blev det för mycket hahaha

Vädret har varit si sådär under veckan men dock så pass bra att vi har kunnat grilla!! Vi grillade bland annat en hel sida av lax med en äpple- citronglaze som var supergod! Kan varmt rekommenderas :)) Receptet finns på http://www.mytaste.se/Mathem/grillat/grillad-lax-med-äpple--och-citronglaze-och-primörsallad-4462170.html

Och när vädret är så där lagom tråkigt, ja då får man kompensera med italiensk matmarknad och lite göttigt därifrån :)

Solen käääämpar fram.....

...men det blev regn i alla fall.... så då åker kortleken fram istället!

Vi tog en tur till Solberga gård (www.solbergagard.se) där vi bland annat lunchade och jag åt en crepe med getost, valnötter, honung och roccula, så hiiimla gott!! Och så klart en crepe med äpple, kanel och lite socker till efterrätt, slurp! Vi promenerade även runt på gården och tittade på alla deras djur (toppen för alla barn) samt njöt av den härliga stämningen.

På vägen hem stannade vi till i Bredsättra  och tittade in karamel-kokeriet. Ungefär samma som när man gör polkagrisar tycker jag men kul att se ändå :) Vi äter ju inte godis nu så inget till oss, men vi köpte till några andra ;)

Varje morgon efter frukost har vi varit ute och promenerat runt bland ängarna och här är så vackert! Det är verkligen en underbar ö!!

Nu sitter vi i bilen på väg hem till Malmö igen för en massa festligheter under morgondagen som ska bli riktigt riktigt roligt :)))

torsdag 9 juli 2015

onsdag 8 juli 2015

Ullared

Då blev det visst en tur till Ullared för mig idag lite så här hux flux tillsammans med min fina Jenny och vilken härlig dag vi haft!! Jag skulle inye direkt ha något utan följde bara med som sällskap men 4 timmar och 2800kr senare är vi nu på väg hem till Skåneland igen. Men jag kan då säga att 9 presenter/julklappar är avklarade :D Perfekt!!

Jag fick syn på Morgan som lunkade runt, lika vilse som vanligt och när vi drog oss mot kassorn såg vi att Ola-Conny blev filmad och alla runt om bara stod och stirrade hahaha Tokigt!!

måndag 6 juli 2015

torsdag 2 juli 2015

After Work

Vilken härlig kväll det har varit!! Vi möte upp med goda vänner, köpte med mat från Burger Joint (vid casinot), några kalla öl och sen slog vi ned oss vid kanalen, så himla härligt! Vi knallade sedan vidare till Malmö Live och åkte upp till baren på 25:e våningen för lite drinkar och en underbar solnedgång. Helt fantastisk kväll!!!