söndag 30 augusti 2015

Växjö

Vi fick verkligen märkligt väder i fredags när vi körde upp. Solen till vänster och regn framför oss. Vi hamnade i regnet, ÖSregnet kan jag meddela!

Målet med helgen har varit att fixa taket hos Camilla och Jakob. Det har varit ett tufft jobb för pågarna men så bra det har blivit!!

Sen slängde vi in en riktigt härlig afton med kräftor och födelsedagsfirande, underbart!!

Plocka bär

Då va man tillbaka i de småländska skogarna och här plockas det både blåbär och lingon!

söndag 23 augusti 2015

Spansk afton

Igår var vi på födelsedagsfest där temat var Spanien. Allt från gästernas klädsel, mat, dryck, mordgåtan, aktiviteter, dekoration etc var spansk-inspirerat och det var en helt fantastisk afton! Tema-fester borde vi ha oftare för det är så himla roligt!!!

torsdag 20 augusti 2015

Minnen

Detta är minne för mig! "Mormors" leverpastej!! Det som saknas nu är hennes hembakta bröd, muuuums!!

måndag 17 augusti 2015

söndag 16 augusti 2015

Premiärbad

Jag vet, det är mitten av augusti men denna skitsommaren har helt pajat mitt badande och eftersom värmen kommer först nu, kommer badandet först nu. Men jösses så kallt, brrrr! Men uppfriskande ;)

Fälttävlan

Idag har det varit fälttävling på Ribban och vi var nere om en sväng. Vilka vältränade hästar, helt otroligt så duktiga dom är!!!

fredag 14 augusti 2015

Hipp hipp hurra

Idag fyller min älskade Fredrik år och det börjar vi fira med frukost i sängen :)))

onsdag 12 augusti 2015

Minigolf med mjukglass

Som traditionen säger var det nu äntligen dags att möta Mia och Simon i minigolf (förloraren bjuder på mjukglass)

Förra året klarade jag mig från sistaplatsen med en hårsmån och det var hemskt så dålig jag var!!

Jag lovar att jag inte har tjuvtränat men hux flux kom jag på en andraplats efter Fredrik och detta är jag mäkta stolt över :)) Det är som Triss-reklamen säger, plötsligt händer det!
Och sen så blev det ju mjukglass, om nom nom alltså :P

tisdag 11 augusti 2015

Vardagsbild 5

Kicki har varit i farten igen och introducerat ett nytt spel för mig och jag har TOTALT fastnat! Riktigt längtar till rasterna hahahahahahahahaha

måndag 10 augusti 2015

Vardagsbild 4

Livet på en förskola, leta maskar!
Barnen frågar ofta "ska inte du hålla masken fröken" varpå jag svarar lite undkommande "nääää, jag har hållti så många maskar, bättre att ni får känna hur mysiga dom är". Och inuti mig skriker jag "Håll krypen borta från mig för he.....!!!!!!!!!" hahahahahaha

söndag 9 augusti 2015

Vardagsbild 3

Idag är vi i Skrylle och vandrar på Skåneleden, verkligen något som både jag och Fredrik tycker om!

Bjuder även på dessa bilder, helt underbart!!!!


Vi hittade ett ställe med maaaaassaaaaaaassor av björnbär så hit ska vi igen om en månad eller så. Är det någon som vet när björnbär brukar vara mogna?? September??

lördag 8 augusti 2015

Vardagsbild 2

Dags för lördagsträningen!

fredag 7 augusti 2015

Vardagsbild 1

Kicki utmanade i sin tur mig att lägga upp en vardagsbild i fem dagar så här kommer först. Att cykla är verkligen något jag gör varje dag och så här kan det se ut!

torsdag 6 augusti 2015

En dag på jobb

Kicki är med i en utmaning där hon ska lägga upp en vardagsbild om dagen och idag blev det på ballongern hon håller på att klippa ut. Vi andra fick oss ett gott skratt när hon skulle få till bilden i alla fall :))

måndag 3 augusti 2015

Fruktsallad med...

...blåbären som vi plockade själva :))

Semester i Småland

Då var två veckor i Smålands djupa skogar avklarade och vi har varit så produktiva!! Ja med tanke på vilket fruktansvärt dåligt väder vi haft så fanns det inte mycket mer att göra haha På grund av regn (precis vaaaarje dag) fick vi stå i skjulet och såga.

Med tanke på att regnet bara bråkade med oss hela tiden, fick vi gjort massor inne i gästrummet vilket i och för sig var toppen!



Om jag lagt undan en krona varje gång jag mätt för en list hade jag varit rik nu haha


Lite fiske har vi såklart hunnit med. Dock gick det väldigt mycket dåligt för mig, men jag är nöjd ändå. Var mysigt att sitta och meta och njuta av naturen! Det gick desto bättre för Fredrik i alla fall!

I lördags fullkomligen vräkte regnet ner så då passade jag på att baka bullar, som denna gång blev perfekta!! (jaja, ibland går man skryta!!) Och även kolasnittar, muuuums!

Målet var att bli klar med gästrummet och  vi är mycket nöjda att vi han med allt! Det ska in en säng till vänster om fönstret och lite inredningsdetaljer, men själva snickeriet är klart :)


Ena dagen när vi begav oss ut för att fiska han vi inte mer än ro fram till åmyningen innan regnet började vräka ner... suck... Vi klarade oss dock väldigt bra då vi rodde in under ett träd där grenarna hängde ut en bit :))


Blev riktigt trevlig fiskekväll när regnet väl försvunnit. Men givetvis kom regnet igen lagom till vi bestämt oss för att ro hem. Så in under trädet igen och vänta.... och vänta... till slut orkade vi inte vänta längre utan rodde hem i regnet... Blev lite blöt kan jag lugnt säga!

Och kan ni gissa, lagom till vi kommit in i stugan, bytt om och satt oss med en kopp te, ja då kom solen fram... såklart!!!

En av de mysigaste sakerna med att bo nere i stugan är att det finns inget att göra mer än att umgås, precis vad jag gillar mest! Roligast var när vi spelade 500 och Fredrik inte lyckades vinna hahaha Men 6:e gången gilt gick det bättre för honom och han var överförtjust hahaha


Vi hoppades och bad nästan efter lite sol, meeeen nääää! Så då var det bara till att fortsätta med snickeriet inne på toaletten. Och vi han klart med även den så vi har verkligen varit produktiva! :)

Jag blev dock lite trött på att titta på regnet så i fredags åkte vi till Kosta för lite glasblåsning och en mysig dag tillsammans.


Här snackar vi exklusiva trädgårdsredskap, kanske skulle köpt dessa till Mimmi :))

Vår sista dag i Småland blev jag visad ett fantastiskt ställe med maaaaassor av blåbär! Jag vet verkligen vad jag ska göra varje sommar i fortsättningen :P

Semestern avslutades igår med att vi var på Skånes Djurpark med min familj och deras familjer. Kan ni gissa, solen kom fram och för första gången denna semestern kunde jag ha shorts! Tokigt!!!


"Mannen som kunde tala med älgar" hahaha

Ett riktigt trevligt avslut på semestern!