onsdag 30 mars 2016

Cupcake heaven

Jag sitter och surfar in lite olika tips om New York och rullade in på en sida med tips på var man kan få tag på de bästa cupcakes och ja, det kommer inte gå någon nöd på mig hahaha *slurp*

lördag 26 mars 2016

Glader

Nämen va e de för glad tösabit på bilden ;)

Vår = plantering

Det är så underbart när våren kommer och jag äntligen kan få göra fint med blommor!! Så idag blev det plantering så det stod härliga till och att jag inte har en egen trädgård stoppar inte mig! Funkar lika bra här :)

Och att solen kom fram var en ren bonus!

Taaadaaaa!!! Förra helgen skurades balkong-golvet samt möbler så nu är här så fint så!

Och på andra sidan blev det en drös penseer vid vårt lilla olivträd som fick sig lite ny jord.

Även så stora olivträdet och samt nyklippt! Så nu sätter vi oss och njuter av solen innan det är dags att åka till påskmiddagen i Trelleborg, längtar så!!

fredag 25 mars 2016

Pussel-afton

I födelsedagspresent fick Fredrik pussel med New York motiv och nu när resan börjar närma sig åkte pusslet fram. Så här sitter vi ikväll :)

söndag 20 mars 2016

Winetales & Cafe Knus

I höstas när vi firade två år fick Fredrik i present av mig att vi skulle åka till Dragör för en liten härlig vinresa. Så igår var det dags och vi for över sundet där ägaren Frédéric Hervier tog emot oss. Frédéric berättade riktigt entusiastiskt och på ett roligt och informativt sätt om vinerna, och vi fick smaka både röda och vita viner. Det var mycket underhållande och jag har verkligen lärt mig en del (frågan är bara hur länge jag kommer ihåg det hahaha)
Efter provningen bjöds det på en härlig chark- och ostbuffé från Möllans Ost där faten var fyllda av olika ostar, lufttorkad skinka och salami samt flera olika goda tillbehör. Vi fick även riktigt gott bröd från Pâtisserie David, kex och ett riktigt gott franskt havssaltat smör. Så himla gott alltihop!!!
 
Sista vinet vi fick smaka var ett vin från en skånsk vingård (fladiematvingard.se) som var riktigt gott. Kul med svenska (och speciellt Skånska) produkter. Jag tror nog att det kan tänkas bli ett besök på vingården till sommaren!
 
Idag startade vi dagen med att cykla ner till Cafe Knus för att träffa flera goda vänner och äta frukost. Jag har aldrig varit här innan men vilket härligt ställe, och gott!! Massor med olika goda bullar, olika pålägg, goda teer (och kaffe såklart) juicer och som avslutning, pannkakor med nutella, mums!! Det var en sån himla härlig start på dagen, god mat och ännu bättre, fantastiskt sällskap med goda vänner. Stunder som dessa är verkligen balsam för själen!!
 

torsdag 17 mars 2016

Påsken har kommit!

Jag brukar inte direkt pynta till påsken, men en påskduk och påskris gör så mycket! Känner mig riktigt nöjd!!

Och idag har vi haft påskfest på jobb där 5-års gruppen har planerat allt och det blev så himla bra!! Det var äggmålning, kyckling-lek och påskäggskattjakt. Barnens önskemål var att i slutet på påskäggskattjakt skulle ett stort ägg finnas och så klart vara fuuuuuullt med godis. Men vi gjorde en kompromiss och har i hemlighet bakat muffins med glasyr till alla. Så i slutet av skattjakten kom barnen in till framdukad fika och det blev riktigt poppis :)

torsdag 10 mars 2016

Påskpyssel

Påsken närmat sig och så gör även alla påsk-pyssel-timmar med barnen på jobb. Idag svängde vi ihop några kycklingar i min grupp och ja, det är verkligen blandade utseende hihihi

onsdag 9 mars 2016

Frisk och njuter

Äntligen frisk och när jag tittar ut känns det som att jag har vaknat ifrån mitt ide zzzzz Våren har kommit och jag är så lycklig över att kunna sitta och njuta av en kaffe (utan att magen leker disco) och känna värmen på mina kinder (utan att ha feber) It's absolutely lovely :D

måndag 7 mars 2016

Blogg-torka

Ja, det har ju varit lite si så där med bloggandet men nu har jag lagt in lite inlägg tillbaka i tiden och så ska jag ge detta en chans till :-)
Tyvärr ligger jag hemma i magsjukan just nu så då finns det lite tid över till enklare aktiviteter så som att uppdatera bloggen men fy för så illa jag har mått. Tyvärr har vi haft en massa sjukdomar på barnen på förskolan och det känns som att allting bara går runt runt runt. Men egentligen är inte det så konstigt när (vissa) föräldrar är så självupptagna med sina egna karriärer att de inte har vett att hålla sina barn hemma när de är sjuka. Och så kommer barnen till förkolan, sjuka och så sprider vi runt på smittan, igen!
Jag brukar sällan vara sjuk, jag brukar vara hemma max 2 gånger på ett år, men redan nu har jag varit sjukt tre gånger på 2 1/2 månad och det är så uppenbart att jag får smittan från barnen på jobb.
Så tänk på det alla ni som har små barn, håll era barn hemma när de är sjuka. Inte bara för smittspridningen utan för att det är det humana att göra mot sitt barn. Jag kan bara relatera till hur dåligt jag har mått och tanke på att behöva lämna sängen är bedrövlig!! Så stanna hemma, ta hand om barnen, ge dom extra kärlek (och kanske lite extra glass) och håll dom gärna hemma den extra dagen så de verkligen är återhämtade. Det vinner både ni, ert barn, personalen och alla andra barn (med familjer) på!!!!!!

fredag 4 mars 2016

Första löpningen

Sakta men säkert känner jag hur jag blir starkare och starkare igen och det går verkligen bra med min träning. Men löpningen är något som min sjukgymnast bett mig vänta med men nu har jag fått klartecken. Jag kände mig pigg i kroppen när jag cyklade hem idag så varför inte testa en liten löprunda! Jag höll mig till parken utanför så jag kunde springa på grus och gräs och jag är helt förbluffad över hur bra det gick. Allt bara stämde och jag hittade mitt tempo med en gång. Tanke var att springa 2-3 km men när jag kom till 3 kände jag mig fortfarande pigg så varför inte fortsätta. Målet blev 5km och det gick hur bra som helst!! Nu blir det promenad hem för att varva ner och så lite stretch på det, känns heeeeelt underbart!!!!