Ja igår var det min tur att bossa i köket igen och redan till frukosten blev det riktigt om nom nom. Vi hade fixat leverpastej dagen innan och det finns inget bättre än inlagd gurka med leverpastej så under frukosten åt vi alla så det sprutade ur öronen :)
Och till lunch gjorde jag min köttfärssås som blev RIKTIGT uppskattad (ska erkänna, den blev fin fin) så både Berit och Sarah åt ordentliga portioner. Och tja, sen hade jag slängt ihop en äppelpaj som vi åt med lite vaniljglass på våra raster så redan innan mellanmålet var vi alla 4 ordentligt mätta.
Ingredienser
4-5st äpplen
smör till formen
kanel
kardemumma
socker
Smuldeg
smör till formen
kanel
kardemumma
socker
Smuldeg
1.5dl vetemjöl
1.5dl havregryn
1dl socker
125g smör
Solrosfrön eller mandelspån, ev
1.5dl havregryn
1dl socker
125g smör
Solrosfrön eller mandelspån, ev
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Kärna ur äpplena.
3. Skär dem i tunna klyftor och fördela i smorda portionsformar eller lägg i en stor pajform.
4. Strö över kanel eller kardemumma, eller både och, och eventuellt lite socker om äpplena är väldigt syrliga.
5. Smuldeg
Blanda de torra ingredienserna till degen i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna till degen i en bunke.
6. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg med fingrarna.
7. Strö smulet över äpplena.
8. Toppa eventuellt med solrosfrön eller mandelspån.
9. Grädda i cirka 20 minuter, tills äpplena är mjuka och smulet fått fin färg.
(Tro nu inte att det är så här vi ligger på jobb, de 5 ungarna som var kvar sitter i rummet bredvid för att inte vara med på bilden!)
Synd du har med sista meningen faktiskt... för jag tänte under hela inlägget " jobbigt du har det på jobb du!;)"..... haha
SvaraRadera