måndag 25 augusti 2014

Tips inför ett möte med polisen när du demonstrerar

För att slippa bli skadade eller ledsna efter ert möte med polisen så har jag några tips!

1. Om en polisbil kommer körandes mot dig sträck då INTE bara upp händerna och stå kvar.. FLYTTA PÅ DIG!!

2. Om en polis säger till dig att backa eller förflytta dig från platsen.. GÖR DÅ DET!! Inse att det inte är för att de tycker att det är kul att flytta runt dig som de säger det, utan för att de ska kunna upprätthålla ordningen på platsen och för att kunna trygga säkerheten för alla.

3. Kasta inte sten mot en polis! Det är sällan det inleder en god relation.

4. Maskera dig inte! Om du tänker göra sånt som du inte vågar stå för så är du redan där riktigt illa ute och bör stanna hemma.

5. Slå inte sönder egendom runt platsen för demonstrationen! Att uppsåtligen krossa till exempel ett skyltfönster är ett brott och det är knappast rätt sätt att visa sina åsikter. Vilken åsikt du sympatiserar med kommer i de flestas ögon i skymundan från det faktum att du är en ligist.

6. Om en polishäst kommer mot dig se punkt 1.

7. Läs på våran lag om yttrandefrihet så förstår du kanske att polisen är där för att försvara demokratin, inte för att försvara de som tycker annorlunda än du själv!

8. Tänk på att poliser är HELT VANLIGA MÄNNISKOR! Enda skillnaden mellan dig och en polis är att du troligtvis inte riskerar ditt liv och din hälsa på ditt arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar